Nem bírtak el a Szegeddel az orosházi kézisek

Orosházi FKSE-Linamar — Pick Szeged 21-29 (10-12)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 900 néző. V.: Herczeg, Südi. Orosháza: Ivanisevics — Balda 3, Bali, Benmiloud, Buday 4, CIFRA 4, Németh 2. Cs.: HERJECZKI (kapus), Knezevics, Morva 4, MAZICS 4. Berta, Marics.Vezetőedző: Vladan Jordovics. Szeged: MIKLER — Parrondo 1, BALOGH ZS. 6, Zubai 2, Mindegia 1, ILYÉS 5, Vadkerti. Cs.: Tatai (kapus), Kekezovics 2, Larholm 6 (6), Blazevic, Sulc, Vranjes 2, Ancsin 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 18, ill. 18 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 6/6
.

Az eredmény alakulása: 4. p.: 0—2. 14. p.: 1—5. 22. p.: 5—7. 25. p.: 7—9. 29. p.: 9—12. 35. p.: 11—14. 39. p.: 14—18. 42. p.: 16—18. 44. p.: 16—21. 47. p.: 18—21. 52. p.: 21—23. 58. p.: 21—28.

A mérkőzés előtt köszöntötték az augusztusban a veszprémi Cell-kupán a 2003-as korosztályban ezüstérmet szerzett orosházi fiúcsapatot.

Kissé megilletődötten kezdtek a sárga-feketében játszó orosháziak, igaz a védekezésre nem lehetett különösebb panasz, ezért nem tudtak megugrani a szegediek. Lassan eltelt a félidő fele, de a hazaiak még mindig csak egyszer vették be a Tisza-partiak kapuját, köszönhetően elsősorban a remeklő Mikler Rolandnak. Budayék nem bírtak az egykori orosházi Balogh Zsolttal, aki a 15. percben már a negyedik góljánál tartott. Szűkített a különbségen az OFKSE, a csereként beálló Herjeczki olykor védhetetlennek tűnő labdákat is kiszedett.

Egy lökés után az éppen csak hogy beálló Sulc „beszólt” ellenfelének, ezért járt a kétszer két perces kiállítás! Hiába a többszöri kettős emberelőnyös helyzet, Baldáék a legnagyobb helyzeteket is Miklerbe lőtték. Ennek ellenére a szünetig „lőtávolságon” belül maradtak az orosháziak és már ekkor — jogosan! — bezsebelhették hálás szurkolóik köszönetnyilvánítását.

A második felvonás elején a hazaiak kerültek kettős emberhátrányba, s ezt a helyzetet meg is lovagolták a szegediek. Űzte, hajtotta tanítványait a hazaiak edzője, Vladan Jordovics, de kellett is a biztatása, mert a vendégek mintha ekkor ébredtek volna rá, kevés az a produkció, amit az első félidőben mutattak. Telt múlt az idő, de a vendégek csak nem tudtak meglógni, az orosháziak derekasan harcoltak. A játékrész felénél először lépett meg komolyabban a Szeged, innen már ha nem is kilátástalannak, de borzasztó nehéznek tűnt a felzárkózás.

Azért a sárga-feketék megpróbálkoztak a lehetetlennel és újra ott lihegtek a Tisza-partiak nyakán. Néhány könnyű szívvel megadott hetessel azonban továbbra is szegedi kézben maradt a vezetés. Arról a tévéközvetítésnek is köszönhetően egy egész ország megbizonyosodhatott, hogy küzdeni azért nagyon tud az OFKSE. A véghajrában azért kidomborodott a két csapat közötti tudásbeli különbség, a szegediek tekintélyes előnyre tettek szert és magabiztosan győztek.

Vladan Jordovics: — Sajnálom, hogy a végén ilyen nagy különbség alakult ki. Sokáig egyenrangú ellenfelei voltunk a szegedieknek.

Juan Carlos Pastor: — Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de később a rengeteg kiállítás után felzárkózott az Orosháza, mi pedig dekoncentráltan játszottunk. A végjátékban azután kijött a két csapat közötti különbség.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.