Orosháza-Pick Szeged: Balogh és az emlékek

Ma 20 órakor Orosházán lép pályára a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az NB I harmadik fordulójában csatázik egymással a két együttes. A találkozót a Sport Klub élőben közvetíti. A találkozó előtt a Szeged orosházi nevelésű játékosát, Balogh Zsoltot szólaltatta meg a Délmagyar.hu riportere.

Egy Békés megyei kisváros, Orosháza nagy ünnepre készül. A 29 ezer 342 főt számláló településről még sohasem volt élő sportközvetítés, így számukra szeptember 11. nagy nap lesz. A helyi NB I-es férfi kézilabdacsapat, az Orosháza FKSE-Linamar a Pick Szeged együttesét fogadja az NB I harmadik fordulójában. A Sport Klub közvetíti a találkozót, amely meglepő módon elég későn, este nyolc órakor kezdődik. Balogh Zsolt számára különleges minden orosházi bajnoki, hiszen a Pick válogatott jobbátlövője a város szülötte.

– Persze mindig van bennem egy kis izgalom, hiszen ellenfélként ott játszom, ahonnan a pályafutásom indult. Érdekes, hogy a rokonság nagy része már elhagyta a várost, így barátok, régi osztálytársak, egykori tanáraim jönnek el a meccsre – kezdte a beszélgetést Balogh Zsolt.

Balogh Zsolt (balról, kékben) kemény meccsre számít. (Fotó: Schmidt Andrea)

A Pick Szeged játszott a felkészülési időszakban az Orosháza ellen, az edzőmeccsen simán nyert Juan Carlos Pastor csapata. Az Orosháza az NB I nyitófordulójában súlyos vereséget szenvedett a Csurgói KK vendégeként.

– Biztos, hogy egy feltüzelt riválissal találjuk szembe magunkat, akik az utolsó erejükig küzdenek majd. Már hetek óta erről beszélnek a városban, hogy tévéközvetítés lesz, az egész ország láthatja az Orosházát. Kemény meccs lesz, de bízom a magabiztos győzelem megszerzésében. A Cegléd elleni második félidő már olyan volt, amire mindenképpen lehet építeni. Ha azt a 30 percet két félidőn keresztül meg tudnánk ismételni, az nagyon jó lenne – fejezte be a beszélgetést Balogh Zsolt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.