Érkezik a Tatran Prešov

Az Orosházi FKSE csapata a szlovákiai Tatran Prešov együttesét látja vendégül a Budapest Bank Kézilabda Liga harmadik fordulójában. A BL-résztvevő eperjesi gárda csütörtökön este 18:00 órától lép pályára az Eötvös-csarnokban.

Az eperjesi székhelyü kézilabdacsapat 1952-ben alakult, a zöld-fehér klub 1953-ban vette fel a Tatran Prešov nevet. 1967-ben a csehszlovák válogatott több eperjesi játékossal soraiban nyerte meg a világbajnokságot, az 1968/69-es szezonban pedig első bajnoki címét is megszerezte a Tatran. Máig legjelentősebb nemzetközi eredményét az 1971/72-es idényben érte el az egyesület, amikor európai kupaelődöntőt játszhatott. Az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmes csehszlovák csapatban szintén szerepeltek eperjesi játékosok.

A 90-es évek közepén a klub a nehéz gazdasági helyzet következtében az anyagi összeomlás szélére került, de sikerült átvészelniük a nehéz időszakot. 2001-ben az egyesület az országban elsőként alakult gazdasági társasággá, ami helyes döntésnek bizonyult, mivel a Tatran a 2000-es évek második felére a szlovák kézilabdasport első számú szereplőjévé vált. Számos szlovák kupa- és bajnoki elsőség, valamint nemzetközi kupaszereplés fűződik nevükhöz, 2009-től pedig versenyen kívül a magyar bajnokságba is beneveztek, miután 2007-ben és 2008-ban a szlovák mellett a cseh bajnokságot is megnyerték. A csapat 2010-ben selejtezőcsoportját megnyerve a Bajnokok Ligája főtáblájára került, ahol egyebek mellett az MKB Veszprém ellenfele lesz.

A Tatran Prešov együttesének tagja többek között a rutinos Radovan Pekár, aki 2009-ben a szlovák válogatott történetének első világbajnoki találatát szerezte, valamint a gólgyáros Radoslav Antl, aki az elmúlt idényben 23 mérkőzésen 227 (!) gólt szerzett a Budapest Bank Kézilabda Ligában. A csapat edzője a hajdani cseh szövetségi kapitány, Rastislav Trtík.

A Tatran Prešov hazai mérkőzéseit a Tatran Handball Arenában játssza, melynek befogadóképessége 1453 fő.

(Forrás: www.tatranpresov.sk)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Érkezik a Tatran Prešov

  1. Laccesz szerint:

    Nem ezt a meccset kell megnyerni hanem a PLER, Pécs és a Mezőkövesdet. Itt csak mindent el kell követni a legjobb eredményért. Hajrá OFKSE!!

  2. Kicsi szerint:

    Hajrá fiúk! Menni fog!!!

Vélemény, hozzászólás?