Vereség Dunaújvárosban

Dunaferr SE—Orosházi FKSE 33—28 (15—14). Dunaújváros, 500 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Orosháza: Herjeczki — Országh 2, Pánczél, Gazsó, Varga A. 4, Lókodi 9, Kardos 1. Cs.: Kovács R. (kapus), Ambrus, Raffai 1, Bajusz 2 (1), Kovács A. 3, Dunkl, Balda, Kósa 6, Berta. Edző: Füzesi Ferenc. A Dunaújváros legjobb dobói: Pásztor 9, Morva, Széles 6-6. Hétméteresek: 7/4, ill. 2/1. Kiállítások: 20, ill. 18 perc.

Fej fej mellett
Nagy iramban, de sok hibával kezdődött a találkozó, melyen a vendégek jutottak vezetéshez, ám a Dunaferr Muhl és Pásztor találataival hamar átvette a vezetést, majd bő hárompercnyi gólszünetet megtörve, Széles már kétfásra növelte az előnyt (3-1). Az Orosháza azonban hamar egalizált, méghozzá a remek formát mutató Lókodi góljainak köszönhetően, s hiába vette vissza rendre a vezetést a házigazda csapat, a játékrész derekáig rendre jött a válasz a túloldalon is, így a 17. percben is még 7-7-es állást mutatott az eredményjelző.
A félidő derekától sem sokat változott a játék képe, maximum annyiban, hogy egyszer magához ragadta a vezetést az Orosháza, ám Bali, Morva és Pásztor góljainak, valamint Kovács remek védéseinek köszönhetően három találattal megugrott a Dunaújváros, mely után azonnal időt is kért a vendégek mestere (14-11). A rövid pauza használt is az Orosházának, mely a hajrában kiegyenlített, s csak Pásztor utolsó percben született találatával tudtak egygólos előnnyel pihenőre vonulni a vendéglátók (15-14).

A vége már sima
A második felvonás viszont ijesztően kezdődött az újvárosiak számára, ugyanis Lókodi ellen továbbra sem volt ellenszere a csapatnak, így a vendégek nem csak kiegyenlítettek, de a vezetést is sikerült átvenniük, sőt alig hétpercnyi játékot követően már 16-18-as állás miatt szomorkodhattak a hazai drukkerek. Igaz nem sokáig, mert a kiállításokkal bőven tarkított mérkőzés 40. percében már újra egált mutatott az eredményjelző, a csereként beálló Repóth védései, valamint Takács és Pásztor bravúros találatai után pedig már sokkal boldogabban figyelhették a hazai szurkolók a mérkőzést (21-19).
A vendégek persze nem adták fel a küzdelmet, s a 46. percig sikerült is szorosan tartaniuk az állást, ám a hibázni képtelen Pásztor vezérletével magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Dunaferr, s az 55. percre hat góllal meglógott ellenfelétől, s hiába kért időt ismét Füzesi Ferenc, ekkorra már eldőlt a találkozó (30-24). Az utolsó percek már nem hoztak túl sok izgalmat, s bár bő negyven percig alaposan megszenvedett az Orosháza gárdájával, végül megérdemelt győzelmet aratott a fiatal dunaújvárosi együttes (33-28).

Serdülő: Dunaferr SE-Orosházi FKSE 25-25
Ifjúsági: Dunaferr SE-Orosházi FKSE 41-23

(Forrás: Dunaújváros Online / MKSZ)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?