Hellaszban vendégeskedtek a kézis fiúk

Az Orosházi FKSE U14-es csapata Görögországban nemzetközi kézilabda tornán vett részt, ahol a 7. helyet szerezte meg.

Thesszalonikiben színvonalas nemzetközi tornán vendégeskedett a fiatal utánpótlás csapat Barna Károly edző vezetésével. Az 1998-as születésűek korcsoportjában 14 csapat vett részt, két hármas és két négyes csoportra osztva.

Az orosházi csapat az AC PAOK THESSALONIKI és a KENTAVROS AGRIAS VOLOU csapatával került egy csoportba.15 óra utazás után a buszról leszállva rögtön a házigazdák csapatával játszhatták az első mérkőzésünket a fiúk, amit óriási küzdelemben nyertek meg 15-14-re.
Ezután a gyerekek fogadó családokhoz kerültek elhelyezésre, rövid alvás után másnap reggel 8:00 órakor megint játszottak, ezúttal a Kentavros Agrias Volou volt az ellenfél. Ezt a mérkőzést 18-13-ra hozták az orosháziak, tehát csoport elsőként végeztek.
Következő mérkőzésre ugyanezen a napon, délután 14:00 órakor került sor, itt már a 4 közé jutás volt a tét. Ekkor sajnos bekövetkezett a várható holtpont a játékosoknál. A gyakorlatilag ólomlábakon, hulla fáradtan küzdő gyermekek 3 gólos vereséget szenvedtek az egyébként hasonló – de nem jobb képességű – ellenféltől. Innentől az 5-8. helyért küzdhetett az OFKSE.
Másnap 12:00 órakor a következő ellenfél a GAS KAMATERO csapata volt. Ezen a mérkőzésen szó szerint vérre menő küzdelem folyt, az ellenfélen kívül még pár dolgot le kellett volna győzni, de a csapat sajnos nem bírt a „túlerővel” és kikapott 13-12-re.

Orosházi kézisek a tengerparton (Forrás: facebook)

Utolsó napon szombaton a 7-8 helyért mérkőzhetett az Orosháza a KILKIS HC csapatával.
Óriási elszántsággal és győzni akarással küzdött a csapat ezen a mérkőzésen (ami különben az egész tornán jellemző volt fiatalokra), végig vezettek a fiúk, kétszer négy góllal is.
A végén mégis 16-16-ot mutatott az eredményjelző, igaz ekkor már csak négyen voltak a pályán az orosháziak. Ekkor még időn túli szabaddobást kapott az OFKSE, amiből nem sikerült gólt szerezni.
Következtek a mindent eldöntő hétméteresek. Az orosházi kapusok felváltva álltak a kapuba – ezt a szabályok lehetővé tették.
Az első négy hétméterest mindkét együttes értékesítette (orosházi góllövők: Sütő Martin, Szkaliczki Dániel, Kiss Alex, Andrikó Ádám). Ekkor Druga Ricsi kivédte az ellenfél büntetőjét, Zvolenszki Attila pedig magabiztosan vágta az ellenfél kapujába a labdát, ezzel a győzelemmel a csapat megszerezte a 7. helyet.

Az orosházi csapat tagjai: Majdán Márk, Druga Richárd, Kiss Alex, Sütő Martin, Zvolenszki Attila, Kristofóri Botond, Szkaliczki Dániel, Blaskó Tamás, Balázs Olivér, Dancsó József, Andrikó Ádám, Kiss Axel, Szemenyei Zoltán, Szabó Csanád.

Barna Károly edző: – Gyönyörű helyen, igen színvonalas tornán vettünk részt, ahol gyerekeink méltón képviselték az egyesületet. Csak a legjobbakat mondhatom el játékosaimról, férfiasan küzdöttek, igazi sportemberként viselkedtek. Köszönjük a lehetőséget az egyesületünknek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.