Megtöltötték a csarnokot a szivacskézisek

Gyermekzsivajtól volt hangos az Eötvös csarnok szombat délelőtt. Mintegy nyolcvan, 6-10 éves gyerek kezében pattogott a szivacslabda az OFKSE által szervezett szivacskézilabdás rendezvényen.

– A szűkös terem lehetőségek miatt döntött úgy a klub, hogy minden hónapban tartunk egy “fordulót”. Itt az Orosházáról és a környező kistérségből, a klubnál sportoló gyerekek kapnak versenyzési, tapasztalatszerzési lehetőséget, de felfedezték a kezdeményezésben rejlő lehetőségeket a közeli városok kézilabdázói is – mondta Papp Mihály edző, a verseny szervezője.

A gyerekek keményen küzdöttek a győzelemért (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Orosháza régóta országosan elismert utánpótlás bázis. Az ilyen és hasonló jó kezdeményezések biztosítják, hogy az is maradjon.
– A mai alkalommal itt vannak a szentesi és a hódmezővásárhelyi gyerekek is. Vártuk még a csabaiakat is, de mivel iskolaszünet van, ők nem tudták megszervezni a részvételt. Ez a rendezvény jól szolgálja a februárban kezdődő szivacskézilabda bajnokságra történő felkészülést is, és persze a jelenlévő szülők is hónapról hónapra figyelemmel kísérhetik gyermekük fejlődését, szakmai munkáját – fogalmazott a szakember.

A szülők valóban ott ültek a lelátón. Hol egy elismerő hümmögés hallik, hol pedig elnéző mosollyal szemlélik gyermekük csetlés-botlását. Persze a legnagyobbak is így kezdik, s hogy lesz-e, vagy melyikükből lesz Iváncsik Gergő, Császár Gábor, vagy Nagy László – azt majd eldönti a tehetség, a szorgalom és az idő.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.