Győzött az OFKSE az idei utolsó meccsén

Orosházi FKSE Linamar – Balatonfüredi FKSE 27 – 24 (12 -12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Medve, Nagy. Orosháza: HERJECZKI – Bajusz 2, Harsányi, DUKIC 8, Kanyó 1, BALDA 6, Benmiloud 1. Csere: Szabó P. (kapus), Raffai, Berta, Morva 1, Mazic 3, BALI 5, Holpert, Lászlai, Maric. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Balatonfüred: Szabó T. – Németh 2, Kiss, PÁSZTOR 5, Kovács 2, HORNYÁK 8, Kemény. Csere: Szatmári (kapus), Nagy D., Törteli 1, Oscarrio 3, Bánhidi, Lelkes 2, Szőllősi 1, Sandrk, Faluvégi. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 16, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 7/5.
Piros lap: Oscarrio (azonnal), Berta, Kemény (kipontozódott)
.

Gyors gólváltással és zavaró balatonfüredi védelemmel indult a meccs. Érdekesség volt, hogy az egykori veszprémi és válogatott kiválóság, Pásztor Istvánt, aki világ életében szélső poszton játszott, most irányító pozícióban vetette be Sótonyi mester. Nálunk viszonylag jól működött a kilépős hatosfal, nem egyszer passzívig kényszerítettük a füredi támadásokat. Ennek ellenére az elején a vendégek álltak jobban (5. perc 1-3). A félidő közepén kettős hátrányban is játszottunk, így már elléptek 4 góllal is, ráadásul ekkor még nem nagyon ültek az átlövések a mieinknél. Tartottuk a 2-3 gólos hátrányt, rendkívüli módon akart a csapat, ezért nem szakadtunk le. Ennek meg is lett az eredménye a félidő végére, felpörögtünk, jó sáncok követték egymást a védekezésben, így sikerült a 29. perce kiegyenlíteni 11-11-nél.

A csapat végig egységes volt, és harcosan küzdött (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Bali Ricsi révén – aki végig nagyon dinamikusan játszott, bátran vállalkozott és talált is – hazai góllal indult a 2. félidő. Ekkor vezettünk először a meccsen, az egy gólos előnyt pedig Balda hetese duplázta meg. Ez mintha megzavarta volna a füredieket. Egy támadásnál a vendégektől Oscarrio földre került, de sípszó után utánanyúlt a mellőle induló orosházi Mazic lábának, amiért a bírók – teljesen jogosan – azonnal kiszórták a pirosat. A 36. percben 16-13-as állásnál Sótonyi mester időkéréssel próbálkozott. A kapuba érkezett a rutinos egykori válogatott Szatmári, de ennek sem lett sok foganatja. Ráadásul a füredi védelem újabb oszlopát veszítette el, hiszen Kemény László megkapta a 3. két perces büntetését, így ő is mehetett az öltözőbe. Továbbra is érződött az elszántság az orosházi csapaton, és most már bejöttek az átlövések is, szépen növeltük az előnyt. A 46. percben, 20-16-nál ismét időt kértek a vendégek, de ennek sem volt hatása. A védelmünk továbbra is hatékonyan zárt, a sáncokból szerzett labdákkal többször indultunk és gólt is lőttünk. A 47. percben 22-16-nál a nézők már a 10 gólos különbséget követelték, bár ez a különbség már ekkor sem volt benne a meccsben. Az utolsó 5 percre 26-20-nál fordultunk, ekkor a teljesen kinyitott, majdnem egészpályás füredi védekezés kicsit megzavarta a hazai támadókat, de okosan, rutinosan lehoztuk a meccset, így a 3 gólos hazai győzelem teljesen megérdemelt és reális.

Füzesi Ferenc: – Jól játszott a csapat, csak a budapesti és gyöngyösi mérkőzéssel ellentétben most belőttük a ziccereinket.

Sótonyi László: – Sok a sérültem, és még az Orosházának szinte minden poszton van rutinos játékosa, én a gyerekeket vagyok kénytelen játszani.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.