Orosházi kézilabdások a régióválogatottban

Az OFKSE ’98-as fiataljai közül négyen is bekerültek a legjobbak közé. A csapat az első helyen jutott tovább az Erima Gyermekbajnokság megyei döntőjéből.

Bejutott a régióválogatottba négy orosházi kézilabdás. Az OFKSE ’98-as születésű játékosai közül Zvolenszki Attila, Szkaliczki Dániel, Sütő Martin és Majdán Márk is sikeresen szerepelt a nyíregyházi válogatón, így ott lehet az év végi, budapesti megmérettetésen, ahol az ország régióválogatottjai lépnek majd pályára. Barna Károly utánpótlásedző szerint a gyerekek nagyon sokat dolgoztak a sikerét, de a java még csak most jön: bent is maradni a válogatottban.
– Nyíregyházán rendezték meg a válogatót, melyen öt orosházi kézilabdás vett részt. Négy játékosnak sikerült bekerülni a legjobbak közé, egyikőjük a tartalékkeretben van. Komoly felméréseken vettek részt, majd egy mérkőzés keretében a játékukat is megnézték a szakemberek, és döntöttek arról, kik lehetnek a régióválogatottban – emelte ki a tréner.

Hat régió van, valamennyi válogatottja megmérkőzik december 27-én, Budapesten. A megmérettetésen bizonyíthatnak az orosházi fiatalok is. Barna Károlytól megtudtuk, hogy innen már a serdülőválogatottba is be lehet kerülni, és a tervek szerint ott lesz a budapesti meccseken Mocsai Lajos is, aki a ’98-asok akadémiájához szemezget majd.
– Nagy sikert értek el a srácok. Ha egy éve megkérdezitek, hány orosházi kézilabdás kerül be a régióválogatottba, nem mondtam volna négy embert. Örülök az elért eredménynek, de nagy feladatok jönnek a folytatásban is. Bekerülni is nehéz a válogatottba, de ott maradni még nehezebb. Én bízom a gyerekek tehetségében, akarásában – hangsúlyozta az edző.

Veretlenül a megyei döntőn

Az Orosházi FKSE U14-es kézilabdásai veretlenül, az első helyen jutottak tovább az Erima Gyermekbajnokság kétfordulós megyei döntőjéből.

Az első forduló eredményei: OFKSE – Békéscsaba 16 – 16, Újkígyós – OFKSE 6 – 17.
A második fordulóban: OFKSE – Újkígyós 26 – 18, Békéscsaba – OFKSE 17 – 19.

Barna Károly edző szerint minden játékost a legnagyobb dicséret illeti. Úgy fogalmazott, öröm a srácokkal dolgozni, szépen fejlődnek.
Akik a sikert elérték: Majdán Márk, Druga Richárd, Kiss Alex, Sütő Martin, Zvolenszki Attila, Kristofóri Botond, Szkaliczki Dániel, Blaskó Tamás, Németh István, Szabó Csanád, Andrikó Ádám, Kiss Axel, Szuda Márk, Balázs Olivér, Dancsó József, Szemenyei Zoltán.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.