10 alatt a Pick Szeged ellen is

Pick Szeged – Orosházi FKSE 34-25 (16-12)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Medve, Nagy. Szeged: TATAI – Kekezovic 6, Blazevic 3, BUDAY 7, Pribanic 2, BALOGH 10, Nagy 2. Cs.: Tóth M, Mikler (kapusok), Vadkerti 1, Hegedűs, Tóth, Fekete. Edző: Skaliczki László. Orosháza: SZABÓ – Balda 1, Dukic 3, Bajusz 2, HARSÁNYI 8, KANYÓ 4, Benmiloud 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai, Berta, Morva, Mazic 2, Holpert 2, Lászlai, Maric, Benák. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc, Hétméteresek: 7/4, ill. 4/2
.

A mérkőzés elején az orosházi csapat igencsak partiban volt nagynevű ellenfelével szemben, szépen tartottuk a lépést. A félidő közepéig sem tudott igazán előnyt szerezni a listavezető. Ekkor Skaliczki mester megsokalta a tanítványok tétovaságát és időt kért. Az edzői szó jó hatással volt a szegedi csapatra. Forma 1-es hasonlattal élve tekertek egyet a motorerő szabályzón, nagyobb fordulatra kapcsoltak és elhúztak 9-6-ra. Ekkor Füzesi Ferenc is élt az időkérés lehetőségével. Ez is segített, hisz a 23. percben újra csak egy gól volt a hazaiak előnye (10-9). A félidő végén az orosházi emberhátrányt kihasználva ismét ellépett a hazai alakulat. A 27. percben már 14-10-et mutatott az eredményjelző. Ezt a négygólos különbséget aztán meg is tartották a szünetig.

A második félidő gólváltásokkal kezdődött. Öt perc elteltével is csak a félidei négy volt közte. Ezután az újabb menetrendszerű emberhátrányainkat jól kihasználta a szegedi gárda és a 40. percben már 23-15 volt az állás. A mérkőzésnek ebben a periódusában egy kicsit visszafogottabb játékot nyújtott a vendég orosházi csapat. Öt perc alatt mindössze két gólra futotta az erőből, aminek következtében a második játékrész felénél kialakult a lélektani, tízgólos differencia. Füzesi mester tanítványai azonban nem adták fel. Összekapta magát a társaság és minden erőt latba vetve próbált faragni a hátrányból. Öt perccel a vége előtt ismét kilenc volt a különbség. A hajrában megint gólra-gól volt a játék. A legvégén még a tavaly Orosházán játszó Kekezovic kihagyott egy időn túli hetest, amivel kialakult a 34-25-ös végeredmény.

A lefújás után a szegedi szurkolótábor felállva köszöntötte az orosháziakat erősítő egykori szegedi kedvencet, Bajusz Sándort.

Az MKB Veszprém után tehát a listavezető, Veszprém-verő Pick Szeged otthonában is tisztes különbséggel zártak az orosházi srácok és ha sikerül levetkőzniük a hazai találkozókon látott feszültséget, túlzott akarást és az ezek miatti sok hibát, akkor még sok örömet fognak okozni az orosházi publikumnak.

Füzesi Ferenc: – Megtettünk minden tőlünk telhetőt. Voltak a csapatnak egészen jó periódusai is.

Skaliczki László: – Több sebből vérzünk, de érzésem szerint a későbbiekre nézve mindkét csapat számára tanulságos mérkőzést játszottunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.