Örömkézilabda a Pécs ellen

Orosházi FKSE-Linamar – Pécsi VKC 40-27 (18-11)

NB I-es férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Szalai, Natkai. Orosháza: HERJECZKI – BAJUSZ 6, BERTA, DUKIC 7, Kanyó 5, Balda 5, Benmiloud 1. Csere: SZABÓ P. (kapus), Raffai, HARSÁNYI 8, Lászlai 1, Morva, MAZIC 6, Bali 1, Holpert, Maric. Edző: Füzesi Ferenc. Pécs: Nikolic – Papp 3, Szepesi 4, Szögi 3, Grünfelder, SZÖLLŐSI 8, KURBELY 7. Csere: Bősz (kapus), Hajdu T., Szomor, Bujtár, Lévai 1, Sebestyén 1, Milovic. Edző: Koleszár György.
Kiállítások: 16, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 6/4.

Kivédekezett pécsi támadással és egy Benmiloud góllal kezdődött a meccs. Jól működött a szigorú hatosfalunk, mindkét csapat egyet cserélt támadás-védekezésben. Óriási küzdelem és kissé feszült hazai csapat jellemezte az első 10 percet. Minden labdáért nagy csata folyt a pályán, felváltva estek a gólok, de a Pécs kapaszkodott, Nikolic jól védett az első 10-15 percben a vendégek kapujában. A 13. percben vette át először a Pécs a vezetést egy góllal (5-6), ekkor Füzesi Ferenc időt is kért. Ez hatott, elkezdett gördülékenyen játszani a csapat, a 15. percben már 8-6 volt ide. Beindult az orosházi henger, köszönhetően Harsányi Viktornak és Bajusz Sándornak, valamint a kapuban remeklő Herjeczki Balázsnak. Emberhátrányból is 2 gólt lőttünk, a 17. percben pedig 10-6-nál Koleszár György is kikérte az időt. Nyitott védelemre állt át a Pécs, de ez semmit nem használt nekik. A 25. percben már 16-10 volt, de az újabb időkérés sem segített a Pécsen, hétgólos előnnyel mentünk a szünetre.

A második félidő gyors gólváltással kezdődött. Herjeczki továbbra is villogott a kapuban, így a 35. perctől elkezdtük növelni az előnyt. A 38. percben jött el a rászámolás ideje (24-14). A pécsi edző újra időt kért, a B-közép pedig azt skandálta, játszik a csapat! Motivált, lelkes volt a hazai gárda, szigorúan védekeztek és szórták a gólokat. A 39. percben kettős hátrányba kerültünk, de Lászlai Szabolcs ekkor is gólt lőtt. A pécsiek bármit csináltak, semmi nem jött be nekik, tartottuk az előnyt, a 45. percben 31-21 állt a táblán. Goran Dukic is megtalálta a lövőformáját, mind a 7 gólját a második félidőben érte el. Igazi csapatként működött az OFKSE. Az 54. percben Füzesi mester még időt kért, biztatta fiait, hiszen kellett a nagy gólkülönbség a pécsi visszavágó miatt. A végén Balda Ákos utolsó másodperces góljával teljesült a közönség kívánsága, akik ekkor már felállva követelték a 40-et. A lelátón pedig zúgott a szép volt fiúk!

Ezzel a győzelemmel az OFKSE 2 helyet lépett előre a tabellán, 1 ponttal előzzük a Pécset és gólkülönbséggel a Vácot, így a 8. helyen vagyunk.

Füzesi Ferenc: – Már régen benne volt az a csapatban, tudtam, hogy előbb-utóbb ki fog belőle jönni.

Koleszár György: – Készültünk az Orosházából, de fegyelmezetlenség, dekoncentrálság jellemezte a csapatot, ilyen rosszul még nem láttam őket játszani.

Az utánpótlás csapatok szintén nyertek pécsi riválisaikkal szemben.
Az ifisták 33-27-re, a juniorok 38-31-re múlták felül ellenfelüket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.