Kiesett az OFKSE a kupából

Balassagyarmati Kábel SE – Orosházi FKSE-Linamar 23-23 (11-11)

Magyar Kupa férfi kézilabda mérkőzés, Balassagyarmat. Orosháza: SZABÓ – Kanyó 2, Holpert 2, Berta, Bali 3, Mazic 2, Balda 5. Csere: Herjeczki (kapus), Lászlai, Harsányi 2, Raffai, Morva, Benmilloud 4, Dukic 3, Macskásky, Maric. Edző: Füzesi Ferenc.
Az ellenfél legjobb dobói: Szabó 8, Horváth 4.

Az NB I/B-s Balassagyarmat gárdájához látogatott az Orosházi FKSE kézilabda csapata Magyar kupamérkőzésre. Idegesen, kapkodva kezdte az orosházi csapat a játékot. Benne volt a csapatban a hétvégi, rosszul sikerült bajnoki mérkőzés, vagy az esélyesség terhe nyomta a fiúkat, nem lehet tudni, mindenesetre ugyanazokat a hibákat követtük el, mint amit a váciak ellen az Eötvös-csarnokban.

A végig nagyon lelkesen játszó vendéglátó csapat természetesen igyekezett minél nagyobb százalékban kihasználni a hibáinkat. Védelemben viszonylag jól teljesítettünk, támadásban azonban nagyon sok volt a pontatlanság. Ennek köszönhető, hogy a szünetig nem is tudtunk előnyt kicsikarni magunknak.

A szünet után sem állt be nagy változás az orosházi csapat játékában, bár az első hat percben sikerült egy ötgólos előnyre szert tenni. Ettől egy kicsit megnyugodtak a fiúk, talán túlságosan is. A 13. perc környékén már nem először kerültünk kettős emberhátrányba, amiből a továbbra is rendkívül harcosan és lelkesen játszó hazaiak feljöttek 17-17-re. A vezetést azonban ekkor sem adtuk ki a kezünkből, ismét közé tettünk kettőt. A további percekben gólra-gól volt a mérkőzés képe. A találkozó végén néhány erősen véleményes játékvezetői ítélettől segítve a hazai csapat még kivágott egy nagy hajrát, sőt az utolsó pillanatban az egyenlítő gólt is sikerült belőniük.

Bár döntetlen született a mérkőzésen, az alsóbb osztályú csapat továbbjutását jelenti ez az eredmény.

Füzesi Ferenc: – Nemigen találok szavakat, tovább szerettünk volna jutni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.