Az OFKSE méltó ellenfele volt a Veszprémnek

Orosházi FKSE-Linamar – MKB Veszprém KC 25-33 (13-14)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Hargitai, Markó. OROSHÁZA: Szabó P. — Balda 4 (2), Bali 1, Holpert, Mazic, HARSÁNYI V. 4, Kanyó 2. Cs.: HERJECZKI (kapus), BENMILOUD 7, Raffai 1, Berta, Morva Z. 2, Lászlai 2, Benák 2 (1), Marics, Macskaski. Edző: Füzesi Ferenc. VESZPRÉM: Fazekas — Gulyás 3, Vilovski 2, ONETO, Schuch, Perez 3, IVÁNCSIK G. 4. Cs.: Alilovic (kapus), Császár 3 (1), Nagy L. 3, Iváncsik T. 1, Terzic 2, DZSAMALI 6, UGALDE 4, Chema Rodriguez 2. Edző: Antonio Carlos Ortega.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/3.

A mérkőzést felfokozott várakozás előzte meg. 15 órától már hosszú sor állt a csarnok előtt, sokan szerettek volna belépőhöz jutni, hiszen Európa egyik legjobb csapata érkezett Orosházára. A veszprémieket rengetegen várták az Eötvös iskola aulájában, ahol mindenki kérhetett autogramot és készíthetett közös fotót a sztárokkal. Legtöbben persze a Veszprém és a magyar válogatott világklasszisát, Nagy Lászlót keresték. (Nagy Lacival egyébként készítettünk egy különleges interjút, amiben gyerekek segítettek nekünk. Ezt terveink szerint hamarosan megmutatjuk nektek.)

Nálunk nem lépett pályára Goran Dukic és Bajusz Sándor, a Veszprémben pedig sérülés miatt nem játszhatott Laluska Balázs és Renato Sulic.

Mi kezdtük a meccset, de 1 perc sem volt elég ahhoz, hogy betaláljunk, a veszprémi falat nem tudtuk átjátszani. Igaz volt ez a másik oldalra is, nekik sem sikerült bevenni Szabó Péter hálóját. Holpert nálunk ziccert hibázott, a meccs első gólja pedig Császár Gáboré volt az ellentámadásból. A meccsre a kemény védelem volt jellemző mindkét oldalon, a 6. percig csak 1 gól esett. A 7. percben Kanyó révén egyenlítettünk, erre Ortega edző intett Nagy Lacinak, aki levette a melegítőjét és be is állt, de sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz. A 10. percben már 1-4-re vezetett a Veszprém, de Balda Ákos hetesből behúzott egy újabb gólt nekünk. Majd jól védekeztünk, a lerohanásból pedig újra Balda villant, így visszajöttünk a meccsbe (11. perc 3-4). A Veszprém szigorított védelmén, és újra kettővel mentek. De két villanás elég volt tőlünk, Bali majd Kanyó góljával a 17. percben kiegyenlítettünk (6-6). A veszprémiek – talán a BL fáradtság miatt – nem pörögtek teljes gőzzel, és ezt tökéletesen használták ki a mieink. Szívósan tapadtunk a nevesebb vendégekre, mindenki pörgött a pályán. A 18. percben Szabót Herjeczki váltotta a kapuban 7-7-nél, aki rögtön védéssel mutatkozott be. És Herjeczki tovább parádézott, 8-8-nál kifogta Iváncsik Tamás hetesét is. Az orosházi B-közép ekkor már tombolt, zúgott a mindent bele. A 25. percben robbant a csarnok, amikor Balda Ákos belőtte a hetest, ezzel 10-9-re vezettünk. Vilovski egyenlített, de Harsányi újra vezetést szerzett nekünk. Ezt már megunta Carlos Ortega is és időt kért a 26. percben. Nagy Laci a 27. percben szerezte első gólját, de ezzel is csak újra egyenlíteni tudott (12-12). Balda hibája után azonban Iváncsit Tamás újra megszerezte a Veszprémnek a vezetést. Fél perccel a vége előtt, 13-14-nél labdát vesztettek a vendégek, Füzesi Ferenc pedig időt kért azzal a céllal, hogy góllal zárjuk a félidőt és döntetlennel menjünk a szünetre. Ez nem sikerült.

A második félidő veszprémi gólokkal indult, amire Benmiloud és Raffai válaszolt, de a szigorúbb vendég védekezéssel egyre nehezebben bírtunk, jöttek a hibák, amiket kihasznált a Veszprém, és megléptek (35. perc 15-20) Raffai már a második kiállítását szedte össze, az emberhátrányban pedig két fiatal tehetség, Lászlai és Benák is pályára lépett. Füzesi Ferenc támadásban pihentette az alapembereket, főként a fiatalok voltak a pályán, akik nehezebben bírtak a keményebb, és sokszor két fejjel magasabb veszprémiekkel. A kapuban Herjeczki remekül védett, ziccert és lerohanást is hárított, tartotta a lelket a csapatban, de a Veszprém ekkor már 6 góllal vezetett. A 13. percben Lászlai Szabolcs is feliratkozott a góllövőlistára, éles szögből vette be Alilovic kapuját. A vendégek mestere is forgatta a csapatot és hiába kiscsapat az Orosháza, bizony kemény letolás járt a veszprémi játékosoknak egy rossz döntés vagy elrontott lövés után.

Kiegyenlített volt a játék, tartotta 5-6 gólos előnyét a Veszprém. A félidő közepén – akár a jégkorongban – teljes sort cseréltek a vendégek. Minden elismerést megérdemelt a fiatal orosházi csapat, hiszen küzdött, hajtott. Jellemző volt, hogy a 21. percben heteshez jutottunk, és azt a junior korú tehetség, Benák Krisztián lőhette – és lőtte is be. 15 másodperccel később pedig Herjeczki egész pályás indítását vette le a hatos előtt a másik ifista, Lászlai, és hidegvérrel lőtte be a világ egyik legjobb kapusának Mirco Alilovicnak (53. perc 23-29). Az utolsó percekre jóval lassabb lett a tempó, a veszprémiek a biztos győzelem tudatában nem pörögték túl magukat, mi pedig játszottuk a saját játékunkat. Az utolsó 2 percben az volt a téma a lelátón, hogy belül maradunk-e a 10 gólon – ami nagyon nagy eredmény lenne. Ekkor 24-32 volt az állás és Füzesi mester kikérte második idejét is – nyilván nyugodt játékra kérve csapatát. Iváncsik Gergő még lőtt egy gólt, de a végig remekül játszó Benmiloud erre válaszolt, így alakult ki a 25-33-as végeredmény.

Ezzel a 8 gólos vereséggel mi vagyunk eddig a bajnokságban az egyedülik, akik 10 alatt tudták tartani a Veszprémet. A hazai csapat minden tagja elismerést érdemel, keményen és alkut nem ismerően küzdöttek a pályán jóval erősebb ellenfelük ellen.

Füzesi Ferenc: – A csapat ma is hozta azokat az erényeket, amiket eddig is csillogtatott: harcosságot, küzdőszellemet.

Antonio Carlos Ortega: – Nem sok időnk volt készülni a Kiel elleni BL meccs után. Tudtuk, hgy egy harapós csapathoz jövünk, ennek ellenére bíztunk az idegenbeli győzelemben. Nagyon fáradtak voltunk az otthon jól teljesítő Orosháza ellen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.