Bajnokok a Kodolányi férfi kézisei

A 2011-2012-es Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság négyes döntőjének Orosháza adott otthont, és orosházi sikert hozott a találkozó.

Az NB I-es, NB I/B-s bajnokságok befejeződtek, de az orosházi Eötvös-csarnokban újra rangos kézilabda tornát láthatott a nagyérdemű hétfőn és kedden. A 2011-2012-es Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság négyes döntője zajlott városunkban.

Gól előtti pillanatban az orosházi Kovács Attila (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A hölgyek mezőnyében a győri, a pécsi, a szegedi egyetemek csapatai mellett az egri Eszterházi Károly Főiskola csapata vívta ki a jogot a négyes döntőben való részvételre. A fiúknál szintén döntős volt az egri főiskola, mellettük a győri és a pécsi egyetem, valamint az orosházi Kodolányi János Főiskola csapata alkotta a mezőnyt. Körmérkőzéses rendszerben bonyolították a tornát.

Az első nap végeztével a hölgyeknél az egriek két győzelemmel álltak, a szegedi és a pécsi egyetemisták egyszer-egyszer hagyták el győztesen a pályát, a győriek neve mellett két vereség után 0 pont állt. A fiúknál jól kezdett a Kodolányi. Mindkét mérkőzését fölényes magabiztossággal nyerte. Az egriek és a pécsiek egy-egy győzelemmel álltak és itt is a győriek maradtak pont nélkül.

A keddi napra maradtak az igazi izgalmak. Az első találkozón az egri lányok harmadik sikerükkel bebiztosították a bajnoki címet a szeged ellen, a másik összecsapáson pedig a pécsiek páholták el a győri egyetem gárdáját és lettek ezzel másodikok.

A fiúknál az orosházi csapaton volt a sor, hogy igazolja a papírformát. A pécsi egyetem elleni 36-31-es győzelemmel ez sikerült is, így maximális teljesítménnyel, 6 ponttal végeztek az élen. Az utolsó találkozó sűrűsítette be az izgalmakat. Az addig pont nélkül álló győriek az utolsó meccsen tíz góllal, 38-28-ra elpáholták az egrieket, és így csatlakoztak az egy győzelemmel állókhoz. Kezdődött a számolgatás, hogy a hármas körbeverés után ki jön ki jobban. Végül a jól hajrázó győriek lettek az ezüstérmesek, megelőzve a Pécsi T.E. csapatát és a negyedik helyre szoruló egrieket.

A csapatérmek mellett több különdíj is gazdára talált az eredményhirdetésen. A legjobb női kapus különdíját a szegediek hálóőre, Almási Dóra vehette át. Ugyanezt a fiúknál az orosházi Herjeczki Balázs kapta. A legeredményesebb játékos a hölgyeknél a pécsi Zsolt Krisztina, a férfiaknál a Kodolányit erősítő Balogh Zsolt lett. Legtechnikásabb játékosnak a szakemberek, a női mezőnyből az egri Pados Mónikát, a fiúknál az ugyancsak Egerben tanuló Juhász Zoltánt választották. Természetesen díjazták a rendezők a két legjobb edzőt is. A férfi és a női bajnokcsapat mesterei, Füzesi Ferenc és Hegedűs Tibor vehette át a két serleget.

Végezetül álljon itt az egyetemi-főiskpolás országos bajnok orosházi csapat névsora (az NB-s bajnokságok résztvevőinek ismerői csemegézhetnek kedvükre): Herjeczki Balázs, Kovács Róbert, Pajkó László (kapusok) – Balda Ákos, Kardos Róbert, Benis Bence, Varsandán Milán, Doros Ákos, Balogh Zsolt, Lele Ákos, Kósa Balázs, Bali Richárd, Kocsis Csaba, Kovács Attila, Gazsó Péter. Edző: Füzesi Ferenc.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?