Hatból hat

Vario Auto Pécs KC – Orosházi FKSE-Alexandra 29-30 (17-15)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Pécs, 300 néző. Vezette: Horváth, Marton. Orosházi FKSE: Herjeczki – Kekezovic (2), DUKIC (7), Pál (1), MAZIC (6), Frey (1), BALDA (4). Csere: PAJKÓ (kapus), Ambrus (2), Raffai, Berta, Yassine Benmiloud, Bali (4), Kovács (3), Maric, Benák. Edző: Füzesi Ferenc. Pécs KC: Hudák – HAJDÚ G. (5), Szepesi (3), Véber (3), GRÜNFELDER (9), Kurbely (4), Papp (3). Csere: Bősz (kapus), Szomor (2), Lévai, Bujtár, Szakcsi, Milovic, Király, Hajdú T., Győri. Edző: Németh Attila.
Hétméteresek: 2/0, ill. 4/2. Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Jól kezdett az orosházi csapat, két Mazic góllal magunkhoz ragadtuk a vezetést, azonban az összpontosítás nem volt 100 százalékos ezen a tét nélküli mérkőzésen. Néhány elpasszolt, ellőtt labda után a Pécs könyörtelenül büntetett, és a félidő közepén a vezetést is átvette. Szemmel látható volt, hogy a pécsiek szép játékkal, győztes meccsen szeretnének búcsúzni közönségüktől, és ezért meg is tettek mindent. Voltak pillanatok, amikor már néggyel is vezettek. A félidő végére az orosházi csapat kettőre csökkentette a hátrányt.

A szünetben Füzesi mester próbált rendet tenni a fejekben, és még ebben a bajnokságban utoljára 100 százalékos koncentrációra bírni a csapatot. Lett is foganatja az edzői szónak, és bár még mindig messze nem a legjobb játékunkat nyújtva, de utolértük ellenfelünket, sőt átvettük a vezetést is. Agresszívabbá vált a védelem, a kapuban pedig a csereként beállt Pajkó bravúrt bravúrra halmozott, és sorra vette el a hazai lövők kedvét a próbálkozástól. Egy-két gólos orosházi előnyt mutatott szinte végig az eredményjelző. Amikor a lelkes pécsiek mégis utolértek mindket, akkor Dukic, Balda vagy Mazic révén ismét túl tudtunk lendülni a holtponton. Az utolsó percnek kétgólos vendégelőnnyel vágtak neki a csapatok. Ekkor a Pécs még betalált, de nálunk volt a labda, és egy Füzesi időkérés után a csapat meg is őrizte ezt az előnyét.

Füzesi Ferenc: – Feljavuló védelemnek és parádés kapusteljesítménynek köszönhetően nyertük a találkozót. Gratulálok a csapatnak.

Németh Attila: – Izgalmas mérkőzést játszottunk, győzött a rutin.

Az OFKSE utolsó rájátszásbeli találkozóját hétfőn, kedden és szerdán 17 és 22 órától tűzi műsorra az Orosházi Városi Televízió.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?