Továbbra is mumus a Tarján

Csépe Salgótarjáni SKC – Orosházi FKSE-Tokai 34-29 (18-12)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. 200 néző. Vezette: Horváth P., Marton. Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 3, Kiss R. 3, Tóth K. 2, Döme 1, Kovács B. 3, Lászlai 2. Cserék: Majdán, Varga I. (kapusok), Antal 6, Takó 2, Németh L. 5 (4), Mihály, Bella 2, Molnár G., Molnár S. Edző: Kovács Attila. A Salgótarján legjobb góldobói: Csontos 9, Dancs 5 (2), Nagy T. 5.
Kiállítások: 16 perc + Ponyi kizárva, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Az Orosháza talált először kapuba, de a házigazdák hamarosan fordítottak. Fokozatosan húzott el a Salgótarján, a 8. percben már 6-2-re vezetett. Támadásban sokat hibázott a vendégcsapat és a védekezése sem állt igazán össze, így időkérés következett, de így is tovább nőtt a hazaiak előnye (12. perc: 9-2). Pásztor Máté törte meg a nyolc percnyi orosházi gólcsendet, és bár Kovács Attila edző valamennyi játékosát csatasorba küldte, a látogatónak a szünetig nem sikerült faragnia a hátrányból.

A vendégeknek többször meggyűlt a bajuk a salgótarjáni kapuvédővel

Hazai góllal indult a második játékrész, az orosházi gárda a folytatásban sem tudta csökkenteni a különbséget (40. p.: 24-17). A salgótarjáni kapus, Szabó Péter rendre borsot tört a vendég játékosok orra alá, így a meccs hajrájáig állandósult a 6-7 gólos nógrádi előny. Az utolsó 5 percben kezdett zárkózni az OFKSE, már 3 gólra is megközelítette a házigazdát (56. p.: 30-27). A végjátékot parázs csata jellemezte, de a Salgótarján megőrizte előnyét.

Kovács Attila: – Álmosan, lassan kezdtünk, a Salgótarján magához ragadta a kezdeményezést és jelentős előnyt épített ki. Sajnos az egész meccsen futottunk az eredmény után, a fordulópontokat sem sikerült megragadnunk. A mai napon cserben hagyott minket a védekezésünk, és a kapusaink sem kapták el a fonalat, pedig az eddigi győzelmeinknek ez volt a kulcsa. Gratulálok a Salgótarjánnak, jövő héten próbálunk javítani!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.