A visszavágás vágya fűti a csapatot

Felnőtt együttesünk hétvégén a Salgótarján otthonában kezdi meg az NB I/B-s bajnokság 2022-es etapját, a közelgő nyitómérkőzés kapcsán Kovács Attila vezetőedzőt kérdeztük.

– Nyúlfarknyi decemberi pihenő után a csapat már január 3-án elkezdte a munkát, hogyan értékeli a felkészülést a vezetőedző?
– Ősszel egy jól sikerült felkészülés után nem kezdtük jól a szezont. Most a dolgok közel sem alakultak a tervek szerint, de remélem ezúttal jól sikerül a rajt! Januárban betegségek miatt sokszor csak kisebb létszámmal tudtunk edzeni és a legfontosabb edzőmeccsünk is elmaradt a járvány miatt, ezért nehéz felmérni, hol is tartunk, milyen formában vagyunk. Ahogy tudom, a legtöbb csapat ugyanilyen problémákkal küzdött, úgyhogy elméletileg emiatt nem leszünk nagy hátrányban.

Kovács Attila igyekezett feltérképezni az ellenfél gyenge pontjait (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Soron következő ellenfelünkre bizonyára kiemelt figyelemmel készül szakember és játékos egyaránt…
– A Salgótarjánnal kapcsolatban már augusztusban mondtam a nyilatkozatomban, hogy erős csapat lesz és könnyen a felső házba kerülhetnek. Akkor még kevesen vették komolyan az újonc csapatot, de azóta megmutatták, hogy számolni kell velük. Sajnos itt Orosházán is remekül kézilabdáztak ellenünk, és bár az ág is húzott minket azon a meccsen, teljesen megérdemelten nyertek, ha másnap reggelig tart a találkozó, akkor sem győztünk volna. Arra a mérkőzésre nem is igazán tudtunk felkészülni, mert nem volt videófelvétel a nógrádiakról, nekünk viszont az összes addigi meccsünk elérhető volt az interneten. Szerencsére most több meccsüket is meg tudtam nézni és igyekeztem feltérképezni az ellenfelünk gyenge pontjait.

Ősszel nem sikerült pontot szerezni a salgótarjániak ellen (Fotó: Horváth Bence – OrosCafé.hu)

– Végezetül magától adódik a kérdés: mit várhatunk a vasárnap esti találkozótól?
– Nagyon szeretnénk jó eredményt elérni vasárnap és győzelemmel megörvendeztetni azokat a szurkolóinkat, akik ilyen messze is elkísérnek minket. Nehéz dolgunk lesz, mert az SKC remek csapat és biztosan ők is győzelemre készülnek, de szeretnénk visszavágni az őszi fiaskóért! Jó lenne győzelemmel kezdeni a hosszú tavaszi menetelést. Néhány játékosom még kisebb betegséggel, sérüléssel bajlódik, de remélem Salgótarjánban mindenkire számíthatok majd!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.