Bemutatjuk Kiss Rolandot

A Ceglédi KKSE csapatától érkezik az Orosházi FKSE együtteséhez a 24 esztendős irányító játékos, Kiss Roland, akit méltán neveznek Jolly Jokernek a társai, hiszen a kapusposzt kivételével minden pozícióban bevethető.

Roland Túrkevén kezdte el a kézilabdát, mellette futballozott is, majd amikor választania kellett a két sportág között, édesapja javaslatára a kézit választotta, de testnevelés tanára, Urbán Marianna is sokat lendített a végső döntésben, hogy 12 évesen kézilabdás lett.

Emlékei szerint a legelső meccsen kapus volt, utána lett beállós egészen az általános iskola végéig. Amikor 2011-ben, 14 évesen Mezőkövesdre került, egy évig még maradt beállóban, később pedig irányító, bal- és jobbátlövő poszton is kipróbálta magát. A Kövesd felnőtt keretébe felkerülve először a bal szélen, majd a jobb szélen szerepelt, az NB I-ben is jobb kezesként a jobb szélen játszott.

Kiss Roland (8) itt még ceglédi mezben

A következő állomás 2017-ben a Balmazújváros csapata volt, ahol visszakerült a középső pozíciókba. A másodosztályban szereplő hajdúsági gárdában két szezont töltött, első évben egy bajnoki bronzérmet, a következőben pedig egy NB I/B-s gólkirályi címet is bezsebelt 22 meccsen szerzett 146 találatával.

A legutóbbi két idényt Kiss Roland az élvonaltól idén szintén búcsúzó Cegléd együttesében töltötte.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.