A végére elfogyott a csapat

FTC KN KFT – Orosházi FKSE-LINAMAR 36-18 (13-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Budapest, Elek Gyula Aréna, 300 néző. V.: Fekete T., Tóth D. FTC: ZERNOVIC 1 – BUJDOSÓ 6, Schäffer 1, Bognár A., Pordán 3, NAGY B. 7, KOVACSICS 7. Cs.: Deményi, Győri (kapusok), Schuch, Füzi, Mikita 1, Prainer, Karai 2, IMRE 5, Ónodi Jánoskúti 3 (1). Vezetőedző: Horváth Attila. Orosháza: ÖZMUSUL – Kiss A. 1, Peskov 6 (1), Lele 2 (2), Ushal 2, Sakic 3, Döme. Cs.: Majdán (kapus), Bella 1, Tóth K. 3, Csányi, Molnár G., Pásztor M. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc + Ushal és Peskov kizárva. Hétméteresek: 3/1, ill. 5/3.

A korábbról elhalasztott mérkőzésen az orosháziaknál hiányzott Németh László csapatkapitány és a szlovák válogatott Kancel Ottó, akiknek pozítív lett a koronavírus-tesztje. Mellettük Ratko Djurkovic vezetőedző nem számíthatott a sérüléssel bajlódó balszélsőre, Lászlai Szabolcsra sem, így mindössze tizenhárom játékossal utazott a fővárosba az OFKSE együttese. A fővárosiak önbizalommal várták a találkozót, hiszen az előző fordulóban Tatabányán 27-24-re győztek a rangadón, és két mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel a negyedik helyen álltak a tabellán.

Az első félidőben jól tartotta magát az Orosháza (Fotó: fradi.hu)

Az első percben Ushal góljával szerzett vezetést az Orosháza. A hazaiak Pordán két góljával az 5. percben megfordították az állást. A 8. percben Bujdosó hétméterest hibázott, majd Sakic egyenlített (2-2), és Peskov góljával átvette a vezetést a vendégcsapat. (10. p.: 2-3). Gyors volt a játék, a 11. percben 4-4-et mutatott az eredményjelző. Nagy csata folyt a pályán, az orosháziak jól tartották magukat, a 14. percben 5-5 volt az állás. Ushal kiállítása után emberelőnybe került az FTC, amit Bujdosó kétszer is kihasznált (16. p.: 7-5). Kiss Axel szépített, így egy gólra jött fel a Békés megyei alakulat. A 20. percben időt kért Ratko Djurkovic, hogy megnyugtassa csapatának tagjait. Még ebben a percben Lele Ákos hétméterest rontott, így nem sikerült az egyenlítés. A zöld-fehéreknél Bujdosó járt élen a gólgyártásban, a 21. percben már a szélső negyedik találatát jegyezhettük fel. Az orosháziak jól küzdöttek, és Peskov, valamint Lele büntetőből elért góljával 9-8-ra felzárkóztak. Ushal második kiállítása után négy góllal elhúzott a fővárosi együttes (12-8). A szünetre háromgólos Fradi előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után négy gólra nőtt a fővárosiak előnye, majd Lele Ákos újabb hétméterest hibázott. Sakic kiállítása után először vezetett öt góllal az FTC a 36. percben (16-11). Nagy iramot diktált a fővárosi együttes, és a rövid cserepaddal rendelkező vendégek ellen fokozatosan növelte az előnyt. A 40. percben hatgólos FTC vezetésnél Ratko Djurkovic időt kért, hogy rendezze a sorokat. A 43. percben Ushal megkapta harmadik két percesét, így kizárásra kerül, ezzel tovább nehezedett a vendégek helyzete. Egy perccel később Peskov szabálytalankodott, amiért megkapta a piros lapot, így mindössze kilenc mezőnyjátékosa maradt az Orosházának. A 49. percben Rarko Djurkovic ismét időt kért. Az FTC jelentős előnye birtokában magabiztosan kézilabdázott, tovább növelte előnyét, és végül megérdemelten nyert, bár a gólkülönbség túlzott.
 
Ratko Djurkovic: – Az első félidőben jól tartottuk magunkat. A szünet után, a két kizárást követően már nem tudtunk nagyobb ellenállást kifejteni, és érződött a karantén utáni fáradtság is a fiúkon.

Verasztó Lajos

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.