Elhalasztják az Orosháza – Dabas mérkőzést

Folyamatosan érkeznek az első mintavétel eredményei és jó hír, hogy mindeddig nem találtak fertőzött játékost az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es kézilabda-csapatának tagjai és edzői között.

A tesztelésre azért volt szükség, mert az orosháziak múlt szerdai bajnoki ellenfelük több játékosánál kimutatták a koronavírust. A komlóiak korábban az Egerrel játszottak, ahol hat kézilabdázó fertőződött meg.

A Komló elleni ütközetet követően két nappal az orosházi klub vezetése házi karantént rendelt el a mérkőzésre benevezett 16 játékosnál és a két edzőnél, amit nem sokkal ezután már hatósági karantén követett.

Az első tesztet hétfőn, a másodikat szerdán végezték el a csapat tagjain. Az első teszt néhány eredménye csütörtökön érkezett meg, és eddig mindenkié negatív.

– Folyamatosan érkeznek az eredmények, eddig nem találtak pozitív eredményt – erősítette meg Vajer Tamás, az OFKSE-LINAMAR elnöke. – Már korábban jeleztük a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Covid-osztálya felé, hogy a vasárnapra tervezett Orosháza – Dabas bajnoki mérkőzés kilencvenkilenc százalék, hogy elmarad. Kevés reményt látunk arra, hogy az utolsó pillanatban befut az összes játékos és az edzők mindkét tesztjének eredménye.

Péntek kora délutánra azután el is „tűnt” az az egy százalék, ugyanis a klub hivatalosan is benyújtotta halasztási kérelmét az MKSZ felé, és jelezték a Dabasi KC VSE-nek is, hogy elmarad a találkozó, amit az MKSZ és a Dabas is elfogadott. A találkozó új időpontjáról ezután egyeztetnek a felek.

Az orosházi csapat tagjai a nyolcadik napjukat töltik közös edzés nélkül karanténban, s kedvező eredmény, két negatív teszt után jöhetnének ki onnan és folytathatnák a munkát.

Az OFKSE további meccsprogramja, pontosabban tervezete úgy fest, hogy a szeptember 12-én elmaradt FTC elleni idegenbeli találkozót szeptember 24-én, csütörtökön pótolnák, a Telekom Veszprém otthonába pedig három nappal később, vasárnap látogatna a csapat.

Egyelőre azonban minden csak feltételes módban értendő.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.