Már csak az orosz játékos hiányzik

Éppen két hete tartotta meg első nyári tréninget fiainak Ratko Djurkovic, az NB I-es Orosházi FKSE-Linamar vezetőedzője. A montenegrói szakember elégedett az eddig elvégzett munkával, melyet az elmúlt szombaton egy jó hangulatú, grillezéssel egybekötött csapatépítő tréning szakított meg.

– Jól haladunk az alapozással, ám a hosszú szünet után óvatosan kell adagolni a fizikai terhelést, mert el akarjuk kerülni a sérüléseket – mondta érdeklődésünkre a tréner. – A közelmúltban csatlakozott a kerethez a török Yunus Özmusul és az új igazolás, a fehérorosz beálló, Alekszej Ushal is. Egyedül az orosz balkezes átlövő, Alekszej Peskov hiányzik még, aki beutazási nehézségei miatt tíz nap múlva érkezik Orosházára. A légiósaink jó fizikai állapotban vették fel a munkát, de hát profi sportolókról beszélünk.

Kiderült, hogy az elmúlt héten próbajátékon lévő, tavaly még Gyöngyösön játszó balátlövő, Újvári László (24) nem lesz az OFKSE játékosa, már nem is edz a csapattal.

A zöld-sárgák pénteken 17 órakor Orosházán a szintén élvonalbeli Dabas ellen kezdik meg a 8 fejezetből álló felkészülési meccssorozatot.

– Örülök, hogy pénteken már lesz játék. Jobbátlövő nélkül lépünk pályára, miközben három jobbkezes lövő áll majd a rendelkezésünkre – tért át a folytatásra Ratko Djurkovics. – Kíváncsi vagyok, hogy mit mutat majd az új bosnyák játékos, Aldin Sakic. Nehezebbek lesznek a lábak, de sokat fogok cserélni, mindenki lehetőséget kap. Mix csapat meccselünk majd, idősebb, rutinosabb és fiatal játékosokkal. Most még nem lesz nyomás a csapaton, s még ha az eredmény nem is számít annyira, a győzni akarást látni akarom a fiúkon.

Eldőlt, hogy augusztus 7-én és 8-án nem a román Resita, hanem a BFKA Veszprém U22-es alakulata lesz az orosháziak vendége.

Gajdács Pál

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.