Érvényesült a papírforma

Orosházi FKSE-Alexandra — Pick Szeged 19-34 (11-17)

Orosháza, 700 néző. V.: Baranyi, Szloska. OROSHÁZA: Herjeczki — BALDA 6 (4), DUKIC 4, Raffai 1, KOVÁCS A. 3, Bali, Ambrus 2. Cs: Szikora, PAJKÓ (kapusok), Gazsó 2, Kósa, Berta, Lászlai 1, Marics, Benák, Héjja. Edző: Füzesi Ferenc. SZEGED: Tatai — Prodanovics 1, Zubai 2, ANCSIN G. 8, Buday 5 (2), dr. Czina 3, VADKERTI 7. Cs.: Tóth M. (kapus), Bajorhegyi 1, Pibanics 1, Sulc 1, Gidai 2, Tóth B. 2, Felföldi G. 1, Fekete, Lékai. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

A délutáni mérkőzéseken az orosházi ifik kikaptak, míg a juniorok izgalmas, nagy csatában egy góllal bizonyultak jobbnak szegedi kortársaiknál. A felnőtt találkozón a hazai gárdának a sérülése miatt hiányzó Harsányi Viktor és az utóbbi meccsek legjobbja, az eltiltott Mazic Milán hiányával, valamint a magyar mezőny egyik kiemelkedő csapatával, a Pick Szeged gárdájával kellett megküzdenie. Az első percekben mintha egy kicsit túlságosan is tiszteltük volna nagynevű ellenfelünket. Tétova támadások, három gyors szegedi gól és egy szintén gyors orosházi kiállítás. Ez volt az első öt perc mérlege. A vendégek az első pillanattól fogva teljes fordulatszámon pörögtek és jól elkapták a ritmust. Agresszív védekezésükkel gyakran kényszerítették hibára a hazai támadókat, amiket aztán könyörtelenül meg is büntettek. Nőtt is az előny rendesen. A 14. percben 3-9-es állásnál kért időt Füzesi Ferenc. Sikerült is egy kicsit zárkózni (25. p. 10-14), de a félidő hajrája ismét a Szegedé volt és hatgólos vendég előnynél mehettek szünetre a csapatok.

Küzdött az Orosháza, de nem bírt a szegedi erőfölénnyel (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrész elején állva hagyta vendéglátóját a Skaliczki csapat. Gyors egymásutánban berámoltak négyet, így már a 35. percre kialakult a bűvös tízgólos előny. Ez aztán tovább nőtt (41. p. 13-25). Az orosházi csapat akart, küzdött és többször sikerült is mínusz tízig visszazárkózni, de ezzel el is fogyott a puskapor. A második játékrész felétől a megnyugtató előny birtokában Skaliczki mester pályára küldte fiataljait és nem tett másként Füzesi Ferenc sem, hiszen eddigre a mérkőzés már szinte eldőlt. A szegedieknél a felnőtt csapatban már többször szerepelt jókezű szélső, Gidai Máté élt leginkább a lehetőséggel. Orosházi oldalon a fiatalok nem alkottak maradandót, kivéve a remek kapus Pajkó Lászlót, aki nagyszerű védések sorát mutatta be, pedig nem akárkik lőttek kapura, elég csak Frantisek Sulc nevét említenünk. Nem véletlenül Pajkót jelölte Füzesi edző a meccs legjobbja címre. A mérkőzés végére még rátett a Szeged egy lapáttal és kialakította a 19-34-es végeredményt.

Ezen az estén meg kellett hajolnunk a jóval nagyobb játékerő és a nagyobb tudás előtt. Kár, hogy Lékai Máté könyök sérülése megfosztotta az orosházi publikumot attól, hogy őt is lássuk játszani.

Füzesi Ferenc: — A Szeged az első pillanattól kezdve egyértelművé tette az erőfölényét, határozott védekezésükkel felőröltek bennünket. A különbség ránk nézve hízelgő.

Skaliczki László: — Jó kezdésünk rányomta bélyegét a mérkőzésre, amely a második félidő elején el is dőlt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?