Negyvenöt percig tartottuk magunkat

Grundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 23-17 (12-12)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, 800 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. Tatabánya: Borbély – Hornyák 1, Vranjes 1, Győri 4, Komogorov 3 (2), Bozovic 4, Ernei 2. Cs.: Bartucz (kapus), Ilyés, Sipos, Szász 5, Borzas 3, Dénes. Vezetőedző: Vladan Matic. Orosháza: Busa – Pásztor M., Slavuljica 3, Mrsulja 6, Döme 2, Orjokinidze 3, Ambrus. Cs.: Hejreczki (kapus), Buinenkó, Zubai, Németh L. 3 (3), Kancel. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc+Kancel Ottó a 32. percben kizárva. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Jól kezdett az Orosháza, Slavuljica és Döme találatával vezetett a csapat. Az ukrán Buinenko és Lele Ákos is hiányzott a kezdőhatosból, de a két kulcsember nélkül is boldogult az OFKSE. Jól küzdött a csapat, a 14. percben a két szerb, Mrsulja és Slavuljica is 2-2 gólnál tartott. Hol az egyik, hol a másik oldalon volt az előny. A hazaiak kapujában Borbély Ádám válogatott szinten védett, igaz náluk is akadt rontás az orosházi kapu előtt. Többet várt csapatától Vladan Matic, a Tatabánya edzője, aki a 21. percben időt kért. Innentől kezdve lábra kapott az esélyesebb házigazda és a meccs során először vitt két góllal. Jöhetett Djurkovic edző időkérése. Jó érzékkel tette, mert tanítványai egy 3-0-s sorozattal fordítottak, de Szász gólja mégis azt jelentette, hogy döntetlennel mehetnek pihenőre a csapatok.

Mrsulja (34) és Döme (14) is többször túljárt Borbély kapus (21) eszén (Fotó: Hagymási Bence)

Gyorsan kiesett az orosházi védelem egyik alappillére, Kancel Ottó a 32. percben megkapta 3. kisbüntetését, ami kizárást vont maga után. Ez megzavarta a vendégeket, és bár Bozovicék is nagy hibaszázalékkal játszottak, apró lépésekkel, 4 gólos előnyt harcoltak ki. Az orosháziak csak a 41. percben lőtték az első találatukat a 2. felvonásban. A maratoni hosszúsági orosházi gólcsend ellenére is sokáig maradt Németh Lászlóéknak esélye a pontszerzésre, hiszen a Matic-legénység képtelen volt ellépni ellenfelétől.

A Tatabánya győzelme akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a vendégek sorra puskázták el lehetőségeiket és 13 percig képtelenek voltak bevenni a hazaiak kapuját. Ratko Djurkovic az 55. percben 16-21-nél időt kért, de innen már nem volt visszaút, ha nem is könnyen, de a Tatabánya érvényesítette a papírformát.

Ratko Djurkovic: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont visszaesett a támadójátékunk. Ezt a mérkőzést valamilyen formában felkészülésnek szántuk a későbbi fontos összecsapásokra.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.