Továbbjutás a Magyar Kupában!

Dabasi KC VSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 30-31 (17-17)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, 3. forduló. Dabas, 400 néző. V.: Horváth P., Marton. Orosháza: Busa – Slavuljica 6, Buinenko 1, Mrsulja 7, Zubai 2, Orjokinidze 5, Németh L. 6 (3). Cs.: Herjeczki (kapus), Ambrus, Kancel 1, Bella 1, Pásztor M., Kiss A. 2, Döme. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. A Dabas legjobb dobója: Szöllősi Sz. 8, Halász 7, Zakics 6 (3).
Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3.

Huszonnégy órával a tatabányai bajnoki mérkőzés után újabb tétmérkőzés várt az orosházi legénységre, amely a Magyar Kupa 3. fordulójában egy másik NB I-es csapat, a Dabas otthonában lépett pályára.

Az első játékrészben a 22. percben még 5 góllal vezetett nagyon harcoló Orosháza, de a hazaiak egy 5-0-s etappal a szünetig beérték vendégeiket.

Az Orosháza csapata sikerrel vette a hétközi akadályt (Fotó: Negyelszki Fotó)

A második félidőben felváltva vezettek a csapatok. A vendégek több jó akciót vezettek, és gyakorlatilag végig vezettek. Az 57. percben fordított a Dabas, ám Németh László és Kiss Axel találatával ismét a saját kezébe vette a sorsát az OFKSE. Halász ugyan egalizált, de maradt még ideje az orosháziaknak egy támadásra és a mezőny egyik legeredményesebb játékosa, a szerb Igor Mrsulja hét másodperccel a dudaszó előtt belőtte a továbbjutást érő gólt.

Ratko Djurkovic: – Örülünk az idegenbeli győzelemnek, mert ebből is erőt meríthetünk. Megérdemelten jutottunk tovább. A két mérkőzés alapján elmondhatom, hogy jó úton járunk és biztató a kép a jövő pénteki Mezőkövesd elleni nagyon fontos bajnoki előtt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.