Továbbra is pont nélkül

Sport36-Komló – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-23 (13-11)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Komló, 600 néző. V.: Bíró, Kiss O. Komló: GRANIC – Vaskó 5, ZOBEC 7, Jóga 1, Takács B. 1, Jerkovic 3, MARKOVIC 5 (2). Cs.: Selymes (kapus), Katzirz, Balázs 1, SUNAJKO 5, Szkokán, Grünfelder, Manojlovic, Csomor. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 2, Zubai 2, Buinenko 4, Kancel, Orjokinidze 3, Németh L. 2 (1). Cs.: Majdán, Busa (kapusok), Döme 2, Lele 6 (1), Bella, Slavuljica 2, Kiss A., Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Rémálomszerűen kezdett az Orosháza, amely az első négy támadását gól nélkül fejezte be, pontosabban Granic kapus hárította a zöld-sárgák próbálkozásait. 5-0-s komlói vezetésnél időt kért Ratko Djurkovic edző, mire Lele a 6. percben megtörte a jeget, sőt, négy perccel az időkérést követően már négy gólnál tartott az OFKSE, igaz Jerkovicék is lőttek még kettőt. Zárkózhatott volna feljebb is az Orosháza, ám Granic valósággal megbabonázta Pásztorékat. Nyolc percig a Komló nem talált rést a vendégek védelmén, így Lele Ákos találatával már lőtávolba került az Orosháza (7-5). A vendégeknél Lele vitte a hátán a csapatot, de 2-3 góllal továbbra is a Komló vezetett. 12-10-es állásnál a hazaiak trénere kért időt. A félidő hajrájában Herjeczki is bemutatta, hogy jó kapus, három löketet is hárított, így kétgólos baranyai előnnyel fordulhattak a csapatok. A vendégeknél Zubai az utolsó percben egy rossz lépés után a térdéhez kapott és lesántikált a pályáról. de a második félidőben visszatérhetett.

Lele Ákos ismét húzóembernek bizonyult (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Lele-góllal kezdődött a második felvonás, de a Komló megint hamarabb ébredt és a 39. percben 19-16-nál ismét Djurkovic edzőnek kellett kikérni az idejét. Igaz, Buinenkó ezután faragott a hátrányon, ám 6 percig gólképtelen maradt a vendég együttes, s ez elég volt a komlóiaknak ahhoz, hogy ellépjenek. Bár még volt hátra 13 perc, eldőlni látszott a találkozó. Az orosháziak azonban nem adták fel, sikerült is valamelyest közelebb férkőzniük a házigazdákhoz, de a hátrány már túl nagy, az idő pedig kevés volt ahhoz, hogy az OFKSE pontot szerezzen.

Kilvinger Bálint: – Jól kezdtünk, tudtuk, mi a feladatunk. Nem játszottunk jól, de eltudtuk dönteni a mérkőzést.

Ratko Djurkovic: – Nagyon rosszul kezdtünk, fej nélkül, láb nélkül és szív nélkül játszottunk. Nehéz munka vár ránk, most kerül majd igazán nyomás alá a csapat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.