Fölényesen nyert a Veszprém az OFKSE ellen

MKB Veszprém—Orosházi FKSE-Alexandra 44—21 (24—9)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Veszprém, 800 néző. V.: Natkai, Szalay. Veszprém: Fazekas — IVÁNCSIK T. 10, Vujin 1, Császár 1, Schuch 1, Ilyés 3, IVÁNCSIK G. 5. Cs.: VILOVSZKI 5 (1), Gulyás 4, Perez 4, Korazija 3, HUDD 7 (2). Vezetőedző: Mocsai Lajos. Orosháza: Herjeczki — Balda 2, Bali 1, Kovács A. 2, Gazsó, Kósa, Ambrus 1. Cs.: Szikora A., Pajkó (kapusok), MAZICS 7, Harsányi V. 2 (1), Raffai, Lászlai 2, Marics 1, Dukics, BENÁK 3. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/1.

A BL-ben vitézkedő Veszprém otthonába látogatott a hétközi meccsen a férfi kézilabdacsapat.

Teljes sebességgel kezdett a Veszprém, szinte a legjobb összeállításban léptek pályára, hiszen a hazai pályán, a Berlin ellen elszenvedett legutóbbi vereség miatt ki kellett szolgálni az igencsak igényes közönséget. A bajnoki címvédő nem is ülhetett a babérjain, hiszen hétvégén a Dán Silkeborg otthonába látogatnak.

A mieink próbálták felvenni a ritmust, ám a két csapat közötti klasszis különbség már az elején megmutatkozott. A sérülésből visszatérő válogatott kapus, Fazekas Nándor fantasztikusan védett, és a hazai védelem is kemény diónak bizonyult számunkra, ezért csak a 12. percben szereztük meg első gólunkat (8-1). A világ egyik legjobb csapata ezután sem hagyott nekünk túl sok teret, játékosainkat rendre hibákra kényszerítették, az így megszerzett labdákból pedig könnyű gólokat szereztek. A 24. percben már 10 góllal vitt a hazai csapat (14-4), és a hátralevő 6 percben az MKB még 10-et berámolt nekünk, amire mi csak 5-el tudtunk válaszolni. A meccs szomorú krónikája, hogy a 28. percben az orosházi Harsányi Viktor lesérült, valószínűleg a jobb lábában részleges szalagszakadást szenvedett.

Még több fotóért kattints a képre! (Forrás: MKB Veszprém)

A második félidő képe teljesen hasonló volt az elsőhöz: a Veszprém robogott, szebbnél szebb gólokat lőtt, mi pedig kapaszkodtunk és küzdöttünk. Csapatunk saját játékát játszotta, élesben, világsztárok ellen lehetett próbálgatni a figurákat. Nálunk mindenki lehetőséget kapott és a tudásához mérten játszott, de kiemelhető volt a fiatal Benák Krisztián és Milan Mazic játéka.

Mocsai Lajos: – A csapat kiszolgálta a közönséget, sokat indítottunk, jó tempót diktáltunk. Indításokból kevés gólt kaptunk, ezt külön gyakoroltuk a dánok elleni meccs előtt.

Füzesi Ferenc: – Örülök, hogy a Veszprém ilyen sok gólt lőtt, reméljük, hogy a hétvégén is ezt fogja tenni. Kihoztunk magunkból a maximumot, reális a különbség. Harsányi Viktor megsérült, remélem nem súlyosan.

Részletes statisztika elérhető ide kattintva az MKB Veszprém oldalán.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Fölényesen nyert a Veszprém az OFKSE ellen

  1. Visszajelzés: Vereség a Fraditól |

Vélemény, hozzászólás?