Vereség a Fraditól

FTC-PLER – Orosházi FKSE-Alexandra 32-21 (14-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Budapest, 350 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó. FTC-PLER: Komanek — BENDÓ 9, PÁLOS 5, Mazák 4, Marczinkó, KIS G. 8, Auth 3. Csere: Székely (kapus), Rév, Horváth Cs. 2, Mikita, Tóth D. 1, Oláh T., Faluvégi. Edző: Zsiga Gyula. Orosháza: Herjeczki — Ambrus 3, Bali 2, Berta G. 1, MAZIC 6, Dukic 4, Balda 3. Cs.: Szikora, Pajkó (kapusok), Raffai, Lászlai 1, Gazsó, Benák, Kósa, Maric, Kovács A. 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5,  ill. 0/0.

A két csapat már találkozott egymással bajnokságban, akkor hazai pályán a mieink nagy meglepetésre megverték a Fradit. Most is valami hasonlóban bíztunk, bár nehezítette a helyzetet, hogy a csapat egyik legjobbja, Harsányi sérülés miatt hosszú időre kiesett.

A Fradi ragadta magához a kezdeményezést, gyorsan berámoltak nekünk 3 gólt (3. perc 3-0). Innen elkezdtünk kapaszkodni: a védelmünk javult és támadásban is hatékonyabbak lettünk, aminek az lett az eredménye, hogy a félidő közepén átvettük a vezetést (19. perc 8-9). De itt meg is állt a tudományunk, a zöld-fehérek az időkérés után fordítottak, pontosabban és célravezetőbben játszottak mint mi, így a félidőre kétgólos előnyt szereztek.

A második játékrész is úgy kezdődött, ahogy az első, a Ferencváros villámrajtot vett. Azonban most nem tudtuk velük felvenni a ritmust és meg is léptek (36. perc 19-13). Csapatunk érthetetlen módon kapkodott, rengeteg technikai hiba és pontatlanság jellemezte a fiúkat. A Fradi ezt rutinosan kihasználta és folyamatosan hizlalta előnyét és megérdemelten győzött.

Zsiga Gyula: – Az akarat, a motiváltság és az elszántság diadala volt.

Füzesi Ferenc: – Biztató első félidő után katasztrofálisan játszottunk a második félidőben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?