Már nem Bakó Botond a vezetőedző

Másfél év után távozik Bakó Botond az orosházi férfi kézilabdacsapat kispadjáról. A szakember a női élvonalban szereplő Kisvárda edzője lesz.

A napokban hivatalossá vált, hogy a következő szezontól nem Bakó Botond irányítja a zöld-sárgákat.

Már kiderült az új csapata, ismét a női vonalon dolgozik majd. Az NB I-es Kisvárdánál folytatja nyártól.

– Az elmúlt másfél évben Orosházán dolgoztam, a férfi egyesületnél, ahol ugyan megnyertük a másodosztályt, de anyagi problémák miatt még a mai napig is bizonytalan a csapat jövője. Így igazából meglepetés volt részben a kisvárdai megkeresés, viszont annál nagyobb öröm, hiszen mindenféleképpen NB I-ben szerettem volna folytatni a következő szezontól a pályafutásomat – indokolta új klubja honlapján a váltás okait Bakó.

A székelyudvarhelyi születésű szakember 2002-ben érkezett Orosházára, ekkor a játék mellett már az utánpótlás-csapatokkal is foglalkozott. Több országos bajnoki címet szerzett együtteseivel, aztán 2005 februárjában – mindössze 25 és fél évesen – őt nevezték ki az orosházi NB I/B-s felnőtt csapat trénerévé. Másfél évnyi edzősködés után távozott Orosházáról, később több élvonalbeli férfi és női csapatnál is megfordult.

Tavaly januárban vette át ismét az OFKSE irányítását még az NB I-ben. Idén már a másodosztályban indult a csapat, amellyel aztán a feljutást érő első helyen végzett.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.