Nem tudják abbahagyni – Pásztor István újra bajnok

A napokban fejeződött be az országos szenior kézilabda bajnokság, melynek 35+ és 50+ kategóriájában Pásztor István révén Orosháza is érdekelt volt.

Az orosházi szakember szeretett sportjával nem csak edzőként, hanem játékosként is aktívan foglalkozik, még így ötven felett is. A Rév András által menedzselt Budapest Old Boys csapatában olyan hírességekkel együtt pattogtat és lövi a gólokat, mint Iváncsik Mihály, Kovács Mihály, José Savon, vagy Rosta Miklós. Ezek a nevek nem csak a kézilabdához szorosan kötődő sportbarátoknak sokatmondóak.

Pásztor “Öcsi” a levegő ura. Egy jellemző kép a móri döntőről (Fotó: Majercsik Zoltán)

A bajnokságot kupa rendszerben bonyolítja le a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ). A +50-es korosztályban kilenc csapat játszott körmérkőzést. A Móron rendezett döntő minden mérkőzését megnyerték Pásztor “Öcsiék”, így ismét magyar bajnoki címet ünnepelhettek.

Az Old Boys ezzel a győzelmével kivívta az indulás jogát a júliusban sorra kerülő Masters Európa-bajnokságon, melyet Olaszországban, Torinóban rendeznek majd. Kontinensbajnokságot már nyert a magyar csapat, de az utóbbi években nagy csatákat vívnak az orosz együttessel és több második helyet szereztek. Nagyon bíznak benne, hogy idén végre újra felállhatnak a dobogó legfelső fokára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.