Váratlan pofon Lajosmizsén

Mizse KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-21 (10-12)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Lajosmizse, 200 néző. Vezette: Gáspár, Vörös. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 4, Ferenczi 2, Lele 1, Döme, Balázs 6 (3), Németh L. 4. Csere: Herjeczki (kapus), Mihály, Zubai, Karap 2, Sándor, Mátó 1, Ambrus 1. Edző: Bakó Botond. A Lajosmizse legjobb góllövői: Vancsics 7 (1), Bán 6.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc + Mihály kizárva. Hétméteresek: 1/1, ill. 6/3.

A találkozó elején jól tartotta magát a hazai gárda, amely különösen a „feszes” védekezésével tűnt ki (9. p.: 2–3). Az orosháziak a folytatásban sem tudták lerázni a szívós hazai gárdát, bár a két-három gólos vezetésük jó darabig állandósult. A mizseiek azonban elkaptak egy jó periódust, amit kihasználva a 25. percre egyenlítettek (8-8). Bakó Botond időkéréssel igyekezett rendezni a soraikat, ennek jótékony hatásaként kétgólos orosházi előnnyel tértek pihenőre a felek.

A kiesés ellen küzdő Lajosmizse a Békés után az Orosháza skalpját is megszerezte (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben is szorongatott a házigazda, ráadásul Mihály a 37. percben a harmadik kétpercesét is megkapta. A lelkes Mizse a 39. percben vezetett először 14-13-ra, de a lendülete a továbbiakban is megmaradt. A 44. percben a gólerős Vancsics találatával már 17-14 volt a különbség, mert a hazai kapuban Koncz Péter lehúzta a rolót, rendre túljárva a vendégek lövőinek eszén. Az Orosháza a meccs hajrájában kétségbeesett küzdelembe kezdett a pontszerzés érdekében, az utolsó percben egyenlítenie is sikerült, de az utolsó támadás a hazaiakra jött ki, akik nem hibáztak, meglepve ezzel az éllovast.

Bakó Botond: – Lebecsültük az ellenfelünket, a kapussal szemben rengeteget hibáztunk és olyan technikai bakikat vétettünk, amiket álmunkban sem szoktunk elkövetni. Amikor hátrányba kerültünk, megijedtünk. Csalódott vagyok…

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.