Algyőről érkezett erősítés

Az irányító-átlövő posztot kívánja erősíteni Bakó Botond vezetőedző a 30 esztendős Sándor Roland érkezésével, aki a rivális ContiTech FKSE-Algyő csapatától igazolt Orosházára.

Sándor Roland fiatal kézilabdázóként végigjárta a Tisza Volán utánpótlás korosztályait, majd a 2007-es esztendőt már az MKB Veszprém ifjúsági együttesében kezdte, ahol csapatkapitányunknak, Németh Lászlónak is csapattársa volt. Még ugyanebben az évben Salgótarjánba igazolt, ahol az NB I/B-s felnőtt gárdában is bemutatkozhatott, méghozzá nem is akárhogyan: első idényében 16 bajnoki mérkőzésen 140 gólig jutott. Ezt követően fél évet Kiskunfélegyházán töltött, majd az FTC-hez került, a zöld-fehérekkel NB I/B-s bajnoki címet szerezve pedig a következő szezonban az élvonalban is letehette névjegyét.

Sándor Roland (17) itt még ellenfélként, az FKSE-Algyő színeiben (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A főváros után 2010-ben Gyöngyös következett, a hevesi együttessel is NB I/B-t nyert, majd ismét az első osztályban folytatta az ekkor 23 esztendős játékos. 2014 őszén Dabason folytatta pályafutását, 2015-tól pedig két évet Ózdon töltött. A magyar B-válogatottat is megjárt Sándor Roland rövid külföldi kitérő után 2018 tavaszán szerződött Algyőre, ahonnan most Orosházára tette át székhelyét.

Rolanddal egyelőre az idény végéig állapodott meg az egyesület vezetősége.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.