Kemény hat hét lesz

Hétfő este megkezdte a felkészülést a kézilabda bajnokság tavasz idényére az Orosházi FKSE felnőtt csapata. Az esti edzésre készülők között egy új arcot is felfedezhettünk.

Az NB I/B-s bajnokság első helyén várhatta a tavaszi idényt férfi kézilabda csapatunk. A január hetedikei első edzés előtt Bakó Botond vezetőedzőt kérdeztük a csapatról és a rájuk váró feladatokról.

– A szokásos menetrend szerint kezdjük a felkészülést. A mai laza ráhangolódás után holnaptól elkezdődnek az erőnléti és állóképességi tesztek, melyek eredményei nagyban meghatározzák majd a csapatra és az erőnléti edzők által az egyes játékosokra szabott edzésmunkát. Kemény alapozó időszak lesz ez a hat hét mindenki számára, de úgy gondolom, hogy elegendő lesz a jó felkészüléshez.

Sándor Roland személyében új játékost igazolt a klub. A közvetlen rivális Algyőtől szerződtetett irányító-átlövő is megkezdte a munkát a többiekkel együtt. Két kivételtől eltekintve mindenki egészségesen tért vissza a pihenőről. Zubai Szabolcs rehabilitációs kezelése még tart, de bíznak benne a vezetők, hogy a bajnokság kezdetére a kitűnő beálló és védő specialista lába teljes értékű lesz. A fiatal szélső, Kiss Axel túl van a vállműtéten, rá azonban úgy tűnik, ebben a tavaszi menetelésben nem számíthat a csapat.

Két kivételtől eltekintve mindenki egészségesen tért vissza a pihenőről (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A kézilabdára kiéhezett szurkolók számára a legfontosabb kérdés ilyenkor, hogy mikor láthatjuk mérkőzésen a fiúkat? A tervek szerint hazai pályán játszanak az orosháziak a Cegléd gárdájával január 24-én, majd másnap Vácra utaznak. Február elsején két mérkőzést játszanak az Eötvös-csarnokban (délelőtt és délután) a Budai Farkasok csapata ellen, majd a felkészülés utolsó állomásaként az Algyő elleni összecsapás következik a fiúk számára.

A téli internetes közönségszavazáson a legtöbb voksot Ambrus “Dodi” kapta, aki elmondta a kezdéskor, hogy gyorsan elteltek az ünnepek, de már várta a munka újrakezdését.

– Jó pozícióban vagyunk és biztos vagyok benne, hogy mindenki megtesz mindent azért, hogy ezt meg is őrizzük a tavasz folyamán – összegzett Ambrus József.

Mit tehetnénk ehhez hozzá? Várjuk a felkészülési meccseket és a bajnokságban az őszihez hasonló szereplést.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.