15 perces rövidzárlat miatt bukott az OFKSE

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE Alexandra 30-26 (15-12)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó. Balatonfüred: Szabó – PÁSZTOR 8, Sandrk 6, Salamon 2, Kovács 2, Lelkes 3, Tombor 5 (2). Csere: Szatmári (kapus) Hornyák 1, Németh, Kiss Á., Benmiloud, Lókodi 1, Szöllősi, Szdolik, Ivanov 2. Edző: Sótonyi László. Orosháza: HERJECZKI – Ambrus, Raffai 2, Gazsó, Kósa, Balda 1 (1), Kovács A. 2. Csere: Szikora, Pajkó (kapus), Harsányi 5, Berta, Lászlai 2, DUKIC 7, Mazic 6, Bali 1, Maric. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Két héttel ezelőtt Tatán egy 10 perces negatív szérián bukott el a férfi kézilabdcsapat. Mindenki remélte, hogy ilyen még egyszer nem történik meg.

A jó erőkből álló Balatonfüred ellen kissé álmosan kezdtük a meccset, a 6. percben már 5-1-re vittek a hazaiak. A védekezésünk és a támadásunk is döcögött, így a 16. percben már 5 volt közte (9-4) ezért Füzesi mester időt kért. Hatott az eligazítás, összekapták magukat a fiúk és gyorsan dobtak 3 gólt. A 20. percben aztán kettős hátrányba kerültünk, így ismét meglépett a vendéglátó gárda, és az előnyt meg is tartotta a félidőig.

A második játékrészt kiválóan kezdtük, a 35. percre kiegyenlítettünk, 16-16-ra. Ekkor azonban még nem tudta senki, hogy jön az újabb hidegzuhany. Egyre több hibát vétettek játékosaink a pályán, a hazaiak pedig szépen lassan elhúztak. Az 50. percben aztán már minden orosházi dermedten nézhette az eredményjelzőt: 28-17. Tehát 15 perc alatt kaptunk 12 gólt, de csak egyet lőttünk. Technikai hibák sorozata, ziccerek kihagyása, a védelem szétesése vezetett idáig és ezen el is dőlt a meccs.

Aztán az utolsó 10 percben mintegy varázsütésre újra minden rendben volt a csapattal, óriási hajrába kezdtek, így a végére szorossá tették a meccset, de az idő már elfogyott.

Sótonyi László: – Készültünk az Orosháza ellen. A második félidő 5. percétől minden elgondolásunk sikerült, nagy gólkülönbséget alakítottunk ki, ezután a kevesebbet játszókat is pályára küldtem.

Füzesi Ferenc: – 40 percen keresztül teljesen meccsben voltunk, mindent úgy csináltunk ahogy elterveztünk. Addig minden rendben volt, ott azonban elvesztettük a meccs ritmusát. Az utolsó 10 perc játékának örülök, de az ismételt rövidzárlat több mint aggasztó. Azon kell dolgozni, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?