Szünet után sokat hibázott az Orosháza

Tatai HAC—Orosházi FKSE-Alexandra 30-21 (13-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Tatabánya, 150 néző. V.: Ágnecz, Sipos. Tata: Czérna — Benis 1, SZÁM 5, Kanyó Balázs 4, Hódi-Pongrácz, Lengyel P. 3, KISS Á. 10 (3). Cs.: Kovácsovics, Melhardt (kapusok), Kanyó Bence 4, Hegedűs 1, Hajdú T. 1, Lehőcz, Bognár, Sütő 1. Vezetőedző: Kanyó Antal. Orosháza: Herjeczki — Balda 4 (2), Kósa 3, Berta 3, Gazsó, Kovács A. 4, Ambrus 2. Cs.: Szikora A., Pajkó (kapusok), Bali, Mazic, Raffai, Dukic 2, Harsányi 1 (1), Lászlai 1, Maric 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2—4, 9. p.: 4—8, 20. p.: 8—11, 38. p.: 17—18, 51. p.: 26—19, 55. p.: 28—20.

A szombat esti találkozón jól kezdtek a vendégek, és az 5. percben már két góllal vezettek az anyagi gondokkal küzdő újonc tataiak ellen a tatabányai sportcsarnokban rendezett összecsapáson. A folytatásban is az orosháziak irányították a játékot, magabiztosan tartották előnyüket.

Ebben az időszakban sokat hibáztak a házigazdák, akiknél a napokban felmerült, ha nem találnak megfelelő támogatót, akkor visszalépnek az élvonalbeli küzdelmektől. A 20. percben három gólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelzőtábla. Ezt követően megtorpantak a vendégek, a tataiak ráéreztek, hogy lehet keresnivalójuk. Ebben az időszakban gyakran játszott emberhátrányban a vendégcsapat, amit kihasználtak a házigazdák, és a félidő végére kiegyenlítettek.

Fordulás után az első percekben felváltva estek a gólok, a 38. percben az orosháziak egy gólos előnyét mutatta az eredményjelző. Ezt követően érthetetlenül megtorpantak a vendégek, gyakran eladták a labdát, sok technikai hibát vétettek, és támadásban ziccereket hibáztak.

Ebben az időszakban rendre emberhátrányban is volt az Orosháza, amely tizenhárom percig nem tudott a Tata kapujába találni. Füzesi Ferenc gyakran cserélt, időt kért, ám ez sem segített. A vérszemet kapott házigazdák Kiss Á. és Szám vezetésével sorra lőtték a gólokat, így az 51. percben már hét góllal vezettek.

Az orosháziak hitehagyottá váltak, védekezésük fellazult, támadásban pedig ziccerek sokaságát hagyták ki. Nem volt egyetlen kézilabdázó sem a vendégeknél, aki higgadtan kezébe vette volna az irányítást, és jó irányba tereli a társakat. Próbálkoztak ugyan az orosháziak, de rengeteget hibáztak, így nem véletlen, hogy az életéért küzdő újonc a hajrában tovább növelte előnyét, és megszerezte első győzelmét az NB I-ben.

Érdekes mérkőzés volt, amelynek tanulságait le kell szűrnie a vendégeknek, amit a következő találkozókon hasznosítani lehet majd. A találkozó csaknem kétharmadában az orosházi együttes vezetett, ám a második félidőben elég volt egy tizenhárom perces rövidzárlat, amiért súlyos árat fizettek a vendégek. Nincs semmi veszve, a vendégeknek tovább kell haladniuk a megkezdett úton, és mától az eddiginél is keményebben kell dolgozni az edzéseken.

Füzesi Ferenc: — Ennyi eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni az NB I-ben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Szünet után sokat hibázott az Orosháza

  1. Visszajelzés: 15 perces rövidzárlat miatt bukott az OFKSE |

Vélemény, hozzászólás?