Magyar Kupa: jön a Mezőkövesd

A Magyar Kézilabda Szövetségben szerdán délelőtt kisorsolták a férfi Magyar Kupa 3. fordulójának párosítását. Az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese NB I-es ellenfelet kapott.

A  kupasorozat harmadik fordulójában már elsőosztályú csapatok is pályára lépnek, ebben a körben a második fordulóból továbbjutott nyolc csapat mellé az 2017/2018-as NB I-es pontvadászat 7-12. helyezett gárdái, valamint az NB I/B keleti és nyugati csoportjainak bajnokai csatlakoznak.

Férfi Magyar Kupa, 3. forduló:
PLER Budapest – CYEB Budakalász
Nagykanizsai Izzó SE – Ferencvárosi TC
Veszprémi KKFT – Dabasi KC VSE
SZESE Győr – Vecsés SE
Kecskeméti TE – DVTK-Eger
Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC
Balmazújvárosi KK – Ceglédi KKSE
Hatvani KSZSE – HE-DO B.Braun Gyöngyös

Azonos osztályú csapatok esetén a sorsolás szerint elöl álló csapatot, különböző osztályú csapatok esetén az alacsonyabb osztályú csapatot illeti meg a pályaválasztói jog. A versenykiírás értelmében döntetlen eredménynél osztálykülönbség esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább, így a hazai pályán játszó Orosháza kedvezményezett helyzetből várhatja az összecsapást.

A párharc pikantériáját az adja, hogy a Mezőkövesd mestere Buday Dániel, aki idén tavasszal az Orosháza kispadjáról került a borsodi együtteshez. A Kövesd jelenleg az NB I-es tabella 12. helyét foglalja el, 8 meccsen összesen 3 pontot gyűjtött.

A forduló játéknapja november 21., az Orosháza – Mezőkövesd kupatalálkozó pontos időpontjáról később egyeznek meg a mérkőző felek, amiről természetesen haladéktalanul tájékoztatjuk közönségünket.

A 2017/2018-as férfi NB I 3-6. helyezett csapatai a 4. fordulóban, az 1-2. helyezettek az 5. fordulóban kapcsolódnak be a Magyar Kupa küzdelmeibe.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.