Hazai búcsú vereséggel

Orosházi FKSE-LINAMAR – B.Braun Gyöngyös 23-33 (10-15)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bacs, Bóna. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 1, FERENCZI 4, Morva 2 (1), Markoski 1, Knezevic, Németh L. 3. Cs.: Szabó L. (kapus), Braz 1, Stranigg 3, Mihály, Kiss Axel 2, John 1, Balázs 2, Antal 3. Vezetőedző: Bakó Botond. Gyöngyös: HUDÁK – Gábori 3, MARKEZ 6, Gerdán 1, Martins 1, Sipeki, Németh T. 3. Cs.: Tóth M. (kapus), Loncar 5, Kovacsics 5 (3), Duris 4, István 1, M. Krivokapic 1, Urbán 3. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 3/3.

Úgy kezdett az Orosháza, ahogy egy az osztálytól szépen búcsúzni akaró csapattól illik: agresszíven védekezve és határozottan, eredményesen támadva. Csak néhány percig örülhettünk, mert jöttek a szokásos labdaeladások, rossz lövések és máris a kiesés ellen csatázó gyöngyösiek vezettek. Hullámzott a játék, a sárga mezes hazaiak igyekeztek faragni két-három gólos hátrányukból, de ez csak ideig-óráig sikerült. A nagy igyekezet kapkodásba ment át, a helyzetek kimaradtak, a gyors gyöngyösiek pedig köszönték szépen, indítások után rendre eredményesek voltak. A 27. percben 9-13-nál időt kért Bakó Botond, de játékosai továbbra sem követték hűen az utasításait. A szünetig a vendégek ötgólos előnyt szorgoskodtak össze.

A hűséges orosházi közönség ezúttal sem örülhetett győzelemnek (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Hazai szempontból rosszul kezdődött a második félidő, a gyöngyösiek ott folytatták, ahol abbahagyták, és már héttel vittek. Két perc sem telt el, amikor szépen fokozatosan elsötétültek a reflektorok, a versenybírók természetesen megállították a játékot, amely öt perc szünet után folytatódott. Mintha már ekkor feladta volna az Orosháza, a hevesiek tovább növelték az előnyüket és már számolhatta a tízet a maroknyi, de annál lelkesebb gyöngyösi tábor. Az utolsó tíz percben sem csökkentett a tempón a Gyöngyös, amely nem csak hogy győzni akart és bennmaradni, hanem igyekezett szép játékkal kedveskedni szurkolóinak.

Az orosháziaknak nem sikerült a szép hazai búcsú, utolsó hazai találkozójukon is alulmaradtak.

Bakó Botond: – Sajnálom a szurkolóinkat, hogy ilyen lelketlen játékot láttak a csapattól a mai mérkőzésen.

Konkoly Csaba: – Gratulálok a győzelemhez! Nagyon tiszta kézilabdával sikerült a vártnál nagyobb különbségű sikert aratnunk idegenben. Óriási lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, hogy ilyen nagy nyomás alatt is így teljesítettünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.