Túl sokat hibáztunk

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ferencvárosi TC 22-25 (12-12)

Kézilabda NB I-es férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Altmár, Horváth M. Orosháza: Szabó L. – Pásztor M. 1, Ferenczi, Balázs 3, ANTAL 5, Knezevic 3, Németh L. 5 (5), Cs.: Braz, Morva, Stranigg 3, Markoski 1, Kiss Axel 1, Mihály. Vezetőedző: Bakó Botond. Ferencváros: ZERNOVIC – ANDJELIC 9, Marczinkó 3, Kocsi, Benmiloud, Rédai 1, Pálos 3 (1). Cs.: Nagy L. (kapus), Pordán 2, Bali 2, Oláh T., BUJDOSÓ 4, Bakos, Kaled Nurelden 1, Grebenár. Vezetőedző: Horváth Attila.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/1.

Az Orosháza számára már tét nélküli volt a Ferencváros elleni találkozó, hiszen már korábban eldőlt, hogy nyolc szezont követően búcsúzni kényszerül az élvonaltól. A Fradinak ugyanakkor még fontos volt a mérkőzés, hiszen még nem múlt el teljesen a veszély, a kieső helyen álló váciak még könnyen befoghatják őket.

Mindez meg is látszódott a látottakon, a zöld-fehérek léptek fel határozottabban és szinte minden adandó lehetőségükből gól született. A hazaiak ugyanakkor nem játszották végig a támadásaikat, indokolatlanul gyorsan megszabadultak a labdától, a Fradi kapusa még ráadásul jól is védett. A korábbi lelkesedését előhozó Knezevic hetest is rontott. A fehér mezes vendégeknél Andjelic nagyon elkapta a fonalat, alig több mint tíz perc elteltével már a 4. góljánál tartott. Nem késett Bakó Botond időkérése sem. Próbáltak zárkózni az orosháziak, de három gólnál közelebb nem jöttek. Szabó Levente bemutatott néhány bravúrt, a társak pedig egyre jobban belejöttek úgy a védekezésben, mint a támadásban, a 24. percben Horváth Attila időt is kért. A hajrára sokat faragott a hátrányából az OFKSE, s ha Stranigg nem hibázik ziccert a 25. percben, már egyenlő az állás. Több téves játékvezetői ítélet is borzolta a hazaiak kedélyeit ezután, ami Bakó Botondot is kihozta a sodrából, heves reklamálása miatt megkapta a sárga lapos figyelmeztetést. Stranigg végül a következő helyzetét már belőtte, majd Balázs Botond a rafinált megoldás után szintén eredményes volt, amivel már az Orosháza vezetett. Két másodpercet kellett volna kihúzni, hogy előnnyel mehessen pihenőre a házigazda, de Kaled betalált.

Szabó Levente védései sem mentették meg a csapatot a vereségtől (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

Nem zajlott nyugodt mederben a második félidő elején sem a mérkőzés. A 34. percben kettős emberelőnybe került az Orosháza, de ebből nem jöttek ki jól, gólt kaptak és ezzel már ismét a Fradi állt jobban. Hatalmas nagy birkózás jellemezte a játékot, az orosháziak futottak az eredmény után. Az 51. percben Bakó Botond kikérte az idejét, próbált energiát átadni a nagyon igyekvő, de sok-sok hibát vétő játékosaiba. A helyzet a hajrára sem változott, a vendégek mindig találtak egy gólt és számukra roppant fontos két ponttal gazdagodtak.

Bakó Botond: – Küzdöttünk, harcoltunk. Ha a második félidőben picit higgadtabban vagyunk, lett volna esélyünk a pontszerzésre. A fiúk, amit tudtak, megtettek, ennyire tellett.

Horváth Attila: – Nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyik már tét nélkül lép pályára. Az elején jól játszottunk, de visszaálltunk egy biztonságira. Visszajött az Orosháza, s onnantól nagy csata zajlott. Az a csapat győzött, amelyik kevesebbet hibázott.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.