Szép orosházi pillanatok, de a papírforma érvényesült

Orosházi FKSE-Alexandra – MKB Veszprém 26-37 (12-18)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 8OO néző. V.: Bujdosó, Tomecskó. Orosháza: HERJECZKI — Ambrus 2, BALDA 6, Kósa, Gazsó 2, Berta, Raffai 1. Cs.: Szikora (kapus), HARSÁNYI 4, Dukic 3, Lászlai 1, MAZIC 4, Bali 2, Maric 1, Benák. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Veszprém: Alilovic — IVÁNCSIK T. 6, SULIC 5, Schuch, Ilyés, Terzic 2, Iváncsik G. 1. Cs.: FAZEKAS (kapus), Vilovski 2, Császár 2, VUJIN 8, KORAZIJA 5, Laluska 1, Gulyás 3, Perez 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 4, ill. 10. perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása: 7. p.: 1—4. 13. p.: 3—8. 17. p.: 5—10, 21. p.: 9—14. 28. p: 11—17. 35. p.: 12—22. 40. p.: 15—24. 43. p.: 17—26. 46. p.: 19—27. 49. p.: 21—28. 53. p.: 22—31. 59. p.: 24—35.

A mérkőzés előtt az orosházi kézilabdát tizenegy évig szolgáló Bajusz Attilát köszöntötték, aki felhagyott az aktív játékkal. Iváncsik Tamás két gyors találatával kezdődött a találkozó, majd Herjeczki Balázs percei következtek, aki már az elején parádézott a kapuban és később is sűrűn felbosszantotta a veszprémi hústornyokat. A Veszprém persze így is könnyedén húzott el vendéglátójától, néha azonban túl könnyedén játszottak, amit az orosháziak igyekeztek többször is kihasználni.

Az első hazai találat Gazsó Péter érdeme, aki egy szép akció végén talált be Alilovic hálójába. Közel sem adott ki magából mindent a Veszprém, de ezen inkább a vendégek mesteredzője, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos bosszankodhatott. Nem fanyaloghatott az orosházi publikum, kedvenceitől számtalan tetszetős támadást láthattak, a Harsányi-Mazic-féle gólokat hozó összjátékból kettőben is gyönyörködhettek. A hat-hét gólos különbség tisztesnek nevezhető, lett volna még ennél szűkebb is, ha a játékvezetők ítéleteikkel nem tisztelik túlságosan a sokszoros bajnokcsapatot.

További fotókért kattintson a képre!

A második szakasz elejét kissé felpörgetve kezdte a Veszprém, az addigi hatgólos előnyt pillanatok alatt felhízlalta tízre. A gyorsabb játékot azonban nehezebben követték az orosháziak. A zöld-sárgák igyekezetére továbbra sem lehetett panasz, de a bakonyi gárda ellen ez kevésnek bizonyult. Vérmes reményeket orosházi részről persze senki nem táplált egy esetleges pontszerzést illetően, de felszabadult játékot és egy-egy tetszetős találatot azért elvárt az OFKSE-tábor.

Nem csalódtak, hiszen nemcsak a rutinos játékosok, hanem a fiatalok is be-beköszöntek a második félidőre kapuba álló Fazekasnak. Az Orosháza a játékrész középső szakaszában játszott talán a legjobban, jelentős hátrányból kapaszkodtak vissza, s ha a szélekről is pontosabbak, még örömtelibb lett volna a helyzet.
Bár az eredmény borítékolható volt, a kézilabda szerelmesei kaptak némi ízelítőt a sportág szépségeiből és ami biztató, nemcsak a veszprémi sztárok jóvoltából.

Füzesi Ferenc: — Az volt a célunk, hogy a saját játékunkat gyakoroljuk, azt gondolom, hogy ez maximálisan sikerült.

Mocsai Lajos: — Küzdelmes mérkőzésen nagyon sok futást láthattunk mindkét csapat részéről. A tizenegy gólos különbség azt mutatja, hogy a Veszprém megérdemelten nyert. Gratulálok a szimpatikus orosházi közönségnek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?