Későn ébredt az Orosháza

gykk_ofkse_17B.Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE-LINAMAR 26-25 (14-9)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Gyöngyös, 600 néző. V.: Bacs, Bóna. Gyöngyös: HUDÁK – Gábori 2, Markez 2, Sipeki, MIKITA 8, DURIS 6, Kovacsics 2 (1). Cs.: Holló (kapus), Lele 2, Loncar 1, Oliveira, Urbán, Németh T. 2, Martins 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba. Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 1, Németh G. 1, MARKOSKI 4, Z. Radojevic 1, Knezevic 1, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Srsen, GYENE 10 (7), Stranigg, Ferenczi, Milas 4, Antal. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 7/7.
Az öt ponttal rendelkező Orosháza mögött két egységnyi lemaradással a 12. helyen álló hevesiek nekiestek vendégeiknek, s bár eleinte Gyene hetes góljaival még tartotta a lépést a zöld-sárga mezes legénység, a helyzeteit kíméletlenül értékesítő Mikitával nem boldogultak, az átlövő negyedóra elteltével már az 5. találatánál tartott, csapata pedig egy 5-0-s rohammal már hattal vezetett. A folytatásban is döcögtek az orosházi támadások, a hazai kapuban Hudák jól állta a sarat. Buday edző hiába kért időt, a helyzet később sem sokat változott. A hat és fél perces orosházi gólcsendet Németh László törte meg. Mindez csupán szépségtapasz volt, ugyanis a gyöngyösiek ezután sem lassítottak a tempón, és a szünetig megtartották a számukra megnyugtató előnyt.

fdfd

Gyene (15) tíz gólig jutott a találkozón (Fotó: B.Braun Gyöngyös)

Ha nem is reménytelen, de igen csak nehéz helyzetből futott neki a második felvonásnak az OFKSE. A gyöngyösiek uralták a mérkőzést, mígnem Radojevicék a játékrész első harmadának végén három eredményes támadás végén két gólra felzárkóztak. A gyöngyösiek következtek egy hasonló sorozattal. S bár a vendégek igyekeztek, nem tudtak lőtávolba kerülni egészen az 56. percig, amikor már csak kettővel vezettek a hevesiek. Úgy tűnt, hogy Loncar első találatával az 58. percben eldőlt a meccs (26-23), ám egy gólra feljött az Orosháza, de az egyenlítésre sajnos már nem maradt idő.

Buday Dániel: – Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést, nem tudom, mi volt az oka. Futottunk az eredmény után, aztán felébredtünk, de már késő volt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.