Az utolsó pillanatban vesztettünk pontot

20171125_234922Ferencvárosi TC – Orosházi FKSE-LINAMAR 18-18 (8-10)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Budapest, 200 néző. V.: Felhő, Öcsi. FTC: NAGY L. – Benis, Marczinkó, Rédai 2, BENMILOUD 3, Pál, Pálos 3. Cs.: Zernovic (kapus), GREBENÁR 4, Nagy M. 3 (2), Bujdosó 2, Kocsi 1, Oláh T., Pordán, Bali. Vezetőedző: Adorján Gábor. Orosháza: HERJECZKI – Pásztor M. 1, Ferenczi 2, Knezevic 2 (1), Antal, Milas 2, Mihály. Cs.: Szabó L. (kapus), Gyene 2 (2), Radojevic 2, MARKOSKI 4, SRSEN 1, Stranigg 2, Németh G., Németh L. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3
.

Mindkét gárda számára rendkívüli fontossággal bírt a szombat esti összecsapás, melyet a némileg jobb pozícióban lévő orosháziak kezdtek jobban. Bár idegesen kezdtek a vendégek, mégis náluk volt az előny az első percekben, null–kettő után azonban magára talált az újonc Ferencváros és egy 3–0-s rohammal a maga javára fordította az eredményt. Gyene hetesgóllal kiegyenlített, de a hazaiak három perc leforgása alatt háromszor is eredményesek voltak, s úgy tűnt, faképnél hagyják vendégeiket. A 17. percig minden szép és jó volt a ferencvárosiaknál, innentől kezdve azonban egészen a félidő utolsó másodpercéig csak vendéggólt láthatott a dermedt közönség. Három fradista játékos is megkapta a kétperces büntetést, Gyenéék pedig gyors indításokból szerzett találatokkal, egy 5–0-s sorozattal igyekeztek tudatosítani ellenfelükben, hogy nagyon komolyan gondolják győzelmi szándékaikat. Herjeczki ziccereket, átlövéseket hárított, de a védekezés is jócskán feljavult. Egy másodpercen múlott, hogy az Orosháza nem három, hanem csak kétgólos előnnyel fordult a második félidőre.

Támadásban sokat hibáztak az orosháziak (Fotó: Fradi.hu)

Támadásban sokat hibáztak az orosháziak (Fotó: Fradi.hu)

Nem alakult rosszul orosháziak szempontjából a folytatás, irányították a játékot és két-három (a 45. percben és a 49. percben négy) góllal rendre a zöld-fehérek előtt jártak. Az igazán nagy holtpont ezután következett el a Buday-csapatnál, amikor a rendkívüli elszántsággal küzdő fővárosiak zsinórban négyszer vették be a kapujukat, s ugyanaz történt az orosháziakkal, mint az első félidőben a vendéglátókkal, pontosan tíz percig gólképtelenek maradtak. Annyi ziccert hagytak kihasználatlanul, amennyit egyszerűen nem lehet megtenni büntetlenül. A védekezés nagyszerű volt, a kapusteljesítményre sem lehet különösebb panasz, de a támadások befejezésénél rendre megremegett a kéz. Az 59. percben Zoran Radojevic megtörte a hosszúra nyúlt gólcsendet, megteremtve ezzel a lehetőséget a győzelemre, de az öröm mégsem lehetett teljes, mert Nagy Máté hidegvérűen belőtte az időntúli hetest.

A mérkőzését egészét látva a ferencvárosiak örülhettek jobban a döntetlennek, mert sokáig nem úgy festett, hogy bármilyen babér is terem számukra. A találkozó túlnyomó részében az orosháziaknak állt a zászló, akik mégiscsak szereztek egy pontot, de így nem nőtt a különbség a táblázaton a két gárda között.

A viharsarki alakulat legközelebb ismét idegenben, a szintén alsóházi Gyöngyös otthonában folytatja a pontvadászatot.

Adorján Gábor: – Az első félidőben csapatom rengeteget hibázott. Az, hogy mire lesz elég ez az egy pont, majd a bajnokság végén dől el. A végjáték alapján örülnünk kell a döntetlennek.

Buday Dániel: – Jól felkészültünk, nagy motivációval érkeztünk a Népligetbe. Az első félidő közepétől végig irányítottuk a mérkőzést, de rengeteget ziccert kihagytunk, és ez megbosszulta magát.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.