Tervek, remények a bajnoki rajt előtt

Új szezon, új remények – vagy esetenként változatlan tervek… A férfi kézilabda Budapest Bank Liga évadnyitó sajtótájékoztatóján mind a 12 klub képviselője beszámolt a nyári változásokról és a célkitűzésekről. A szavakat péntektől felváltják a tettek – ugyanis végre elkezdődik a 2011/12-es szezon!

NYILATKOZATCSOKOR

Mocsai Lajos, a Veszprém edzője: “Négy érkező mellett négyen távoztak, köztük vezéregyéniségek, és bár őket nem könnyű pótolni, a csapatom hasonlóan jó játékerőt képvisel, mint az előző szezonban. Az építkezés még zajlik, szeptember végére kell csúcsformába kerülnünk.”

Skaliczki László, a Szeged edzője:
“Fiatal csapatunk van, a Bajnokok Ligája-mezőnyben a legfiatalabb. A tizenhatos keretben négy junior korú kézilabdázó található, a bővebb, tizennyolcas keretet pedig ifikkel töltöttük fel. A szezonra vonatkozó célunk, hogy megőrizzünk a pozíciónkat.”

Zsiga Gyula, az FTC-PLER edzője:
“Nem volt kikövezve az ideáig vezető utunk, a fúzió nehézségeire gondolok, ennek ellenére a felkészülésünk jól sikerült. Erős középcsapat kialakítása a cél, később, úgy három év múlva pedig a magyar élvonal meghatározó klubjává szeretnénk válni.”

Marosi László, a Tatabánya elnöke: “Bajnokok szeretnénk lenni, de reálisan nézve erre szemernyi esély nincs… Sok csapat a stabilitásért küzd, mi is közéjük tartozunk. Azt hiszem, a háromba kerülés is irreális elvárás lenne, viszont szeretnénk a hetedik helynél előrébb végezni a bajnokságban.”

Bene Tamás, a Balatonfüred ügyvezetője:
“A keret együtt maradt, ami jó és rossz is. Rossz, mert szerintem kellenek az új impulzusok… A dobogó környéke az álom kategóriájába tartozik, a reálisan negyedik-hatodik helyen végezhetünk, a nemzetközi kupában pedig szeretnénk minél továbbjutni, a luxemburgi Berchem kiejtése nem lehet probléma, utána nagyon sok múlik majd a sorsoláson.”

Bencze József, a Csurgó technikai vezetője:
“Hat játékos ment és ugyanennyi érkezett a nyáron. Sikerült élcsapatokból igazolnunk, a válogatott Katzirz Dávid és Herbert Gábor is nálunk folytatja. A célunk a legjobb négybe kerülés, a Magyar Kupában pedig szeretnénk minél messzebbre jutni.

Avar György, a Kecskemét edzője:
“A terveink változatlanok, középcsapattá szeretnénk válni, ugyanakkor a mostani szezonban igyekszünk stabilabban teljesíteni, miután a tavaly elég hullámzó volt a teljesítményünk. A célkitűzésről annyit: a nyolcadik hely környékén szeretnénk befutni.”

Koleszár György, a Pécs juniorcsapatának edzője:
“Jelentős változások voltak nálunk a nyáron, mindössze négyen maradtak a tavalyi csapatból, két tapasztaltabb játékos megszerzése mellett juniorokkal töltöttük fel a keretet. Ugyanakkor nem csak a csapatban, hanem a vezetőségben és a szakmai stábban is voltak változások. Ebben a szezonban a biztos bennmaradás a célunk.”

Bécsi János, a Mezőkövesd technikai vezetője: “A nyáron nyolcan távoztak a klubtól, és tizenketten érkeztek. Nagyon fiatal csapatunk van, mindössze huszonegy év az átlagéletkor. Nagyon bízunk abban, hogy a fiatalos lendület kitart majd a szezon végéig, azaz sikerül kivívnunk a bennmaradást.”

Füzesi Ferenc, az Orosháza edzője: “A kaotikus nyár után már annak is örülünk, hogy egyáltalán itt lehetünk, azaz elindulhatunk az élvonalbeli bajnokságban. Úgy érzem, sikerült a céloknak megfelelő csapatot összehozni. A magam részéről nyugodt szezonban és a bennmaradásban bízom”.

Nagy Károly, az újonc Gyöngyös edzője: “Kilenc új játékost igazoltunk a nyáron. A biztos bennmaradás a kitűzött célunk, ugyanakkor titokban az első nyolc közé kerülésről ábrándozunk.”

Komáromi Lajos, az újonc Tata elnöke:
“A csapatunk gerince megmaradt, egy játékos visszavonult, öten érkeztek. A legnagyobb igazolásunk a vezetőedző, a Tatabányáról érkezett Kanyó Antal. Büszkék vagyunk arra, hogy a keretünkben majdnem mindenki saját nevelés. Nagyon szeretnénk a tizenegyedik hely fölött végezni, amit azt jelentené, hogy bennmaradunk a Budapest Bank Ligában.”

(Forrás: kézilabda.hu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?