Nem nyeretlen már a jól harcoló Orosháza

171013_OFKSE_Cegled_RJ_001Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 22-18 (10-9)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 350 néző. V.: Horváth P., Marton. Orosháza: SZABÓ L. – Pásztor M. 3, Ferenczi, Srsen, Milas 1, Markoski 2, NÉMETH L. 4. Cs.: Knezevic 1, Gyene 3 (3), Z. RADOJEVIC 2, Antal 2, Morva 1, Németh G. 1, Zalai 2. Vezetőedző: Buday Dániel. Cegléd: Mojsilov – Radovic 1, PERISIC 6 (2), Radnic 3, Szabó B., Borsos 2, Hódi 1. Cs.: Pallag (kapus), Juhász K. 1, Elezovic 1, Megyeri, Müller 2, Tóth K. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Öt forduló elteltével is pont nélkül szerénykedett az Orosháza a bajnokságban és a tabella utolsó helyét foglalta el. A Cegléd begyűjtött egy győzelmet, de ahogy a hazaiaknak, úgy nekik is roppant fontos volt a kedvező eredmény pénteken.

Villámrajtot vett a Cegléd, amely az első három támadását góllal fejezte be. Gyorsan észbe kaptak a citromsárga mezben virító orosháziak és egy hetes, illetve két szélsőgóllal két perc alatt egalizáltak. Nagy birkózásba fogtak a csapatok, hosszú percekig érintetlenek maradtak a hálók, mindkét fél nagy gondot fordított a védekezésre. Hamarabb vette fel a fonalat a Cegléd, amely a látszólag sűrű szövésű védőfalon is megtalálta a rést és ismét előnybe került. Hiába került kétszer is emberelőnybe az OFKSE, nem sikerült élni a lehetőséggel. Nem remekeltek túlságosan a ceglédiek sem, pontosabban Szabó Levente fogott egyszer-egyszer. Egy 3-0-s sorozat után a meccs során először az Orosháza birtokolta az előnyt, a 19. percben Nagy Károly, a ceglédiek edzője ki is kérte az idejét. Nem várt sokat Buday Dániel sem, jó esély kínálkozott arra, hogy csapata meglépjen a kékektől. Több poszton is frissített, de látványosan mégsem változott meg a hazaiak játéka, túlságosan is kiismerhető megoldásokat választottak. Maradt a birkózás és a remény, hogy majd csak… Mindenesetre a védőmunka működött és Szabó Levente folyamatosan hozta magát, együttese pedig minimális előnnyel zárta az első felvonást.

Nem bírt a szép játékot bemutató zöld-sárgákkal a kék mezes Cegléd (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Nem bírt a szép játékot bemutató zöld-sárgákkal a kék mezes Cegléd (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Egy elhibázott akciót követően a második félidő elején Morva csapta be szinte a komplett védelmet és lőtt gólt, majd mintaszerű összjáték után Markoski volt eredményes, de mivel közte a ceglédiek szépítettek, nem nőtt az előny. Aztán a frissen beállt orosházi fiatal balszélső, Zalai első labdaérintése után gólt lőtt, majd egy perc múlva ismételt és már 14-10-et mutatott az eredményjelző. Nagyot harcolt az Orosháza, állta a ceglédiek kemény stílusát és a félidő derekáig sikerült magától távol tartani ellenfelét. A játékrész felénél időt kért Buday edző, még nagyobb nyugalomra intve játékosait. Kellett is a higgadtság, mert ekkor még messze nem dőlt el semmi, közelített a Cegléd, de a rutinos Radojevic vezérletével visszaállt az ötgólos differencia. A vendégek természetesen nem adták fel, de három gólnál közelebb nem tudtak zárkózni. Az utolsó percekben már nem kellett különösebben rágni a körmünket, az Orosháza fontos gólokkal kellemetlenkedett a ceglédieknek, akik bár mentek előre, lélekben feladták a találkozót.

A zöld-sárgák rég várt fontos győzelmet arattak, az elsőt a bajnokság során, s ezzel talán lekerül az a béklyó, amit a nyeretlenség miatti nyomás helyezett a lábakra.

Buday Dániel: – A gratulációé az első szó. Nagyon nagyot küzdöttünk, mindenki hozzátette a magáét, agresszív, jó védekezésünknek és Szabó Leventének köszönhetjük a sikert.

Nagy Károly: – A védekezésünkkel túlzottan nagy baj nem volt, visszatérő problémánk, hogy ebből a védekezésből nem tudunk futni és a felállt fal elleni támadások is hagytak maguk után kívánnivalót.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.