Katasztrofális első félidő után támadt fel az OFKSE

komlo17_smOrosházi FKSE-LINAMAR – Sport36-Komló 24-25 (9-15)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bíró, Kiss O. Orosháza: Herjeczki – Gyene 1 (1), Ferenczi, Knezevic 4 (1), Srsen, Z. RADOJEVIC 8, Németh L. 3. Cs.: SZABÓ L. (kapus), Milas, Antal 3, Németh G. 3, Pásztor M. 1, Markoski 1, Morva. Vezetőedző: Buday Dániel. Komló: SELYMES – GEBHARDT 6, Obradovic 2, Balázs 2, JERKOVIC 6, Pribanic 4, Markovics 2 (1). Cs.: Sunajko 2, Grünfelder 1, Laufer, Szkokán, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Az Orosháza kezdte aktívabban a mérkőzést, a prímet Zoran Radojevic vitte, aki csapata első négy gólját szerezte, egyet emberhátrányból. Mégis volt ok a bosszankodásra, hiszen az előző bajnokságban az orosháziak orra alá sok borsot törő komlóiak túl könnyű gólokat lőhettek, tapadva ezzel rájuk. Támadásban is szaporodtak a hibák, labdaeladások, pontatlan próbálkozások bőszítették fel a szurkolókat, így a vendégek bő tíz perc elteltével átvették a vezetést. Hiába került a 13. percben emberelőnybe az Orosháza, a helyzetek továbbra is kimaradtak, s csak hetesből, Knezevic révén sikerült a kilenc perces hazai gólcsendet megtörni. Hogy nem ugrottak meg a vendégek, abban az egyre több jó védést bemutató Herjeczkinek is volt némi része. Hiába vezetett ismét két góllal az OFKSE, a legapróbb bakit is azonnal büntették a fürge komlóiak. Jerkovic átlövéseivel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, aki 20 perc elteltével már négy gólnál tartott. A látogatók 3-0-s rohama után megpróbálta rendezni sorait az Orosháza, időt kért Buday Dániel, de egy újabb hasonló szériával már rendesen meglépett a kőkeményen játszó, átlagon felüli védekezést bemutató védekező vendég. Időt kért a Komló is, amely tovább folytatta remeklését, nyolc gólt lőttek zsinórban…

Jerkovic (20) hat góllal vette ki részét a Komló győzelméből (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Jerkovic (20) hat góllal vette ki részét a Komló győzelméből (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

„Harcoljatok! Harcoljatok!” – adta ki a jelszót a hazai szurkolótábor, nos, a második félidő első momentuma egy komlói találat volt, még nagyobb kétségbeesésbe döntve az orosházi tábort. Gyors egymás után kétszer ugyan megvillantak a zöld-sárgák is, de Selymes továbbra is ihletett formában védett, és ezen a napon még a hetesek sem mentek be. A játékrész elején ismét Radojevic volt az, aki megrázta magát, akinek példáját Antal is követte, visszahozva a reményt. 13-16-nál Kilvinger Bálint kért időt. A hazai csapat valóban felvette a kesztyűt és még időben elkezdett harcolni, bő tíz perc elteltével már elérhető közelségbe kerültek a komlóiak. Antal kiállítása a lehető legrosszabbul jött, de Szabó Levente kisegítette a csapatot, amely a 47. percben már az egyenlítésért támadhatott. A nagy pillanat végül az 50. percben érkezett el, amikor Radojevic (ki más?) 8. találatával egalizált. Rendkívüli izgalmak közepette zajlott a hajrá, az 59. percben a vezetésért támadhatott az Orosháza, de a bírók belemenést fújtak, a túloldalon Gebhardt nem hibázott. Időt kért a Buday Dániel, de a megbeszéltek végrehajtása helyett még a lövésig sem jutott el az Orosháza.

Buday Dániel: – Katasztrofális első félidő után a másodikban nagyot küzdöttünk, de rengeteg hibával játszottunk, ennek köszönhető a vereség.

Kilvinger Bálint: – Erős első félidőt produkáltunk. Szünet után vártunk változtatást hazai részről, ami be is következett, ezért lett izgalmas a végjáték. Örülök a győzelemnek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.