Győzelmet ért a háromperces roham

DSC_0098Orosházi FKSE-LINAMAR — Mezőkövesdi KC 31-26 (15-15)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Horváth P., Marton. Orosháza: MIKLÓS — Komporály, Németh G. 3, Srsen 1, MILAS 7 (1), Markoski 3, Morva Z. 1. Cs.: Szabó L. (kapus), John 1, Ferenczi 2, Z. Radojevic, Antal, KNEZEVIC 9 (3), Pásztor M. 3, Tárkányi 1. Vezetőedző: Buday Dániel. Mezőkövesd: Kovács J. — Vaskó, GRIGORJEV 8, Radnic 3, Selviasjuk 1, VUKIC 5, Szepesi 3 (1). Cs.: Holló (kapus), Grünfelder 1, Trivkovic 1, Gulás 4, Pordán, Kiss R., Nagy N. Vezetőedző: Janó Pál.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1.

Ahogy arra számítani lehetett, két roppant harcos gárda lépett pályára, a gyakorlatilag már kiesett mezőkövesdiek a becsületükért, az orosháziak a feljebb lépésért küzdöttek. Nagy hangpárbajt vívtak egymással a szurkolók, csapatuk reménytelen helyzete ellenére egy busznyi szimpatizáns kísérte el kedvenceiket Orosházára. A mérkőzést Bajusz József a régi Every-s idők egyik nagy tanúja és edzője is megtekintette.

Kezdődobás előtt (Fotó: Zsedényi Péter -OFKSE.hu)

Nagy küzdelemre volt kilátás (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A vendégek számára jött ki jobban a lépés, még tíz perc elteltével is Milaséknak kellett szaladni az eredmény után. Németh Gábor és Markoski találataival újra és újra egalizált az OFKSE, a 12. percben Milas büntetőjével először vezetett a hazai alakulat. A félidő feléhez közeledve egyre inkább átvette az irányítást az Orosháza, melynek soraiban Milas is egyre aktívabb szerepet vállalt a góllövésből is.

A kövesdiek szívták magukat és nem engedték ellépni vendéglátóikat. Buday Dániel sort cserélt, szinte az összes játékosát pályára küldte, köztük az örökifjú Szabó Leventét is. A frissítés csak részben bizonyult hasznosnak, mert fiai hiába mozgosítottak nagy erőket, eladott labdák, technikai hibák okán nem tudták faképnél hagyni lelkes vendégeiket. Azért nem egyszer gyönyörű megoldásokat is bemutattak, Németh Gábor elhajlásos, Morva, illetve Knezevic bombagóljai élményszámba mentek.

A csata továbbra is nyílt maradt, köszönhetően Grigorjevnek, aki az első félidőben öt gólnál járt (egy tavalyi kupatalálkozón egyszer már okozott némi bosszúságot a Békés megyei együttesnek).

(Fotó: mezokovesdikc.hu)

Radnic többször tört borsot az orosházi védők orra alá (Fotó: mezokovesdikc.hu)

Döntetlen állásról folytatták a csapatok a második felvonást. Érthetetlenül kapkodva, zavartan kézilabdázott az Orosháza, nem nagyon ízlett nekik a kövesdiek szigorú védekezése. A játékrész első harmada hasonlított az első hasonló időszakához, amikor a hazai együttesnek kellett rohannia az eredmény után. Hamar sikerült azonban váltani a zöld-sárgáknak, egy 4-0-ás roham után fordítottak és kialakult az addigi legnagyobb különbség (43. p.: 24-20).

Miklós Gergő is elkapta a fonalat, no és Knezevic is, aki nemcsak hetesből, akcióból is betalált. Nem verdeste az eget a színvonal, olykor nagy rohanásba mentek át a csapatok, de ez a lelkes hazai publikumot nem zavarta, a lényeg, hogy jól állt a csapat, amely végül ha nem is könnyen, de begyűjtötte az újabb értékes két pontot.

Buday Dániel: — Tudtam, hogy ilyen nehéz mérkőzés lesz. Ez a holló és a róka meséje. Hála Istennek, időben ébredtünk.

Janó Pál: — Megpróbáltunk végig meccsben maradni, erőfeszítésünk ennyire volt elég. Harcolt a csapat, pár zicceren múlott, hogy nem értünk el jobb eredményt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.