NB I ifi: tisztes helytállás Komlón

komloifi_smIsmét tartalékosan felálló NB I-es ifjúsági együttesünk a sereghajtó Komló otthonában többször is ledolgozta hátrányát, ám a végén sajnos mégsem sikerült a pontszerzés.

Sport36-Komló – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-28 (18-15)

NB I-es ifjúsági bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Komló, 80 néző. Vezette: Rozina, Szászfai. Orosháza: Majdán, Varga I., Boldizsár (kapus), Deák 4, Wágner L. 3, Blaskó 8, Zvolenszki 7, Csányi R. 2, Szabó D. 1, Curpás 2, Kristofóri 1, Kollár, Kiss Alex. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6.

Szorosan alakult a találkozó első 15 perce, hol egyik, hol másik együttes vezetett egy találattal. Bő negyedóra elteltével lépett el először három góllal a hazai gárda (16. p.: 9-6), ez a különbség meg is maradt az első játékrész végére, mivel a folytatásban felváltva voltak eredményesek a csapatok.

aaa

Nem sokon múlott a pontszerzés (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidő közepére mínusz egyre felzárkózott az orosházi alakulat, ám fontos lélektani pillanatban az addig biztos kezű Zvolenszki (aki sérülten is vállalta a játékot) büntetőt hibázott, így elmaradt az egyenlítés (48. p.: 24-23). Egy három gólos sorozattal ismét néggyel elhúzott a Komló, de a vendégek újra visszakapaszkodtak (58. p.: 27-26), és bár felcsillant a pontszerzés lehetősége is, sajnos a hátralévő percek már nem voltak elegendőek az egyenlítéshez.

Bárány Zsolt: – Tudtuk, hogy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen a kulcsjátékosok közül szinte mindenki megsérült, a kezdősorból egyedül Majdán Márk és Blaskó Tamás állt rendelkezésére a csapatnak, Zvolenszki Attila is sérülten ült a padra, sem védekezésben, sem támadásban nem lehetett rá számítani. Serdülőkkel, illetve olyan játékosokkal próbáltam feltölteni a csapatot, akik most kényszerűségből nem a megszokott pozíciójukban játszottak. Ennek ellenére nagyon tisztességesen helytálltak a srácok, többször nagyon komoly hátrányból is visszajöttünk, a végén esélyünk volt a döntetlenre is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.