A végén lett nagy a különbség

csurgo16_02Csurgói KK — Orosházi FKSE-Linamar 32-24 (13-11)

K&H Liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Csurgó, 600 néző. V.: Bíró, Kiss O. Csurgó: Bartucz — Radjenovic 2 (1), J. Mikita 2, OSLAK 3, ASTRASHAPKIN 5, Hornyák 2, HADZIOMEROVIC 6. Cs.: Balogh T. (kapus) 1, FALUVÉGI 5, Jerebie 3, Gazdag 1, Pordán, Halász 1, Varjú 1, Mátó, Pazin. Vezetőedző: Sótonyi László. Orosháza: Herjeczki — Tárkányi, LEVY 4, Döme 3, Milas 3, Komporály 1, Oláh 1. Cs.: Miklós (kapus), Ferenczi 1, Knezevic 7 (4), Markoski, Németh L. 2, Németh G. 1, Bella 1, Pásztor M. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 6/4.

Mióta Buday Dániel átvette az Orosháza irányítását, nem veszített mérkőzést a zöld-sárga mezes alakulat. Mindez két bajnoki találkozót jelent, a Cegléd ellen hazai, a Balmazújvárossal szemben idegenben gyűjtötte be a pontokat a csapat és tíz pontjával az alsóházból felzárkózott tizedik helyre. Az eddig tizenhat pontot szerző Csurgót a dobóesélyesek között tartják számon, s ha legutóbb nem kapnak ki az újonc Budakalász otthonában, közelebb is lennének céljukhoz.

Mindkét csapat 5-1-es védekezéssel kezdett, nehezen is születtek meg az első találatok. Hornyák és Mikita Jakub találataival a csurgóiak szereztek vezetést, de az izraeli Levy duplájával hamarosan utolérte vendéglátóját az OFKSE. A játékrész közepén a Csurgó és az Orosháza is visszaállt a hatosfalas védekezésre. Astrashapkin kihagyta a büntetőt, Knezevic ugyanakkor a gyors egymásután megítélt két hetest nem és már kétgólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelző. A vendégek emberhátrányban is jól védekeztek, labdát szereztek és indításból fontos gólokat lőttek. Herjeczki kapus jól fogta az átlövéseket, együttese pedig szépen tartotta a lépést a somogyiakkal. A félidő közepéig néhány gólváltás után a csurgóiak öt perc alatt produkáltak egy 5-0-s rohamot, meg is léptek három góllal. A következő négy perc már a vendégeké volt, Levyék négyszer zörgették meg a házigazdák hálóját, és csak egyszer kaptak gólt, máris egyenlő az állás. A hajrában Faluvégi kétszer is beköszönt, így kétgólos hazai előnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

Fordulatokban bővelkedő első félidőt láthatott a csurgói publikum, egyáltalán nem lehetett azt mondani, hogy unalmas játékkal teltek volna a percek.

Levy (21) az Orosháza egyik legjobbja volt (Fotó: CSKK)

Levy (21) az Orosháza egyik legjobbja volt (Fotó: CSKK)

Emberhátrányban folytatta a találkozót az orosházi együttes, ugyanis az első felvonás utolsó másodperceiben az addig jól játszó, a heteseket is biztosan értékesítő Knezevicet kiállították. Bár visszatérte után röviddel ugyanő szépített, ezután bizony nem a vendégek elképzelései szerint alakult a mérkőzés. Felgyorsult a játék, röpke néhány perc alatt a csurgóiak produkáltak egy 4-1-es szériát, s már kezdett jelentőssé válni az előnyük, amikor a pályára lépő friss erő, Németh László, illetve a formáját ezen a napon nehezen megtaláló bosnyák Milas labdája is megtalálta az utat a hálóba. Tapadt ellenfelére a védekezésben emberfogást is alkalmazó Orosháza, ám a számtalan minőségi cserelehetőséggel rendelkező hazaiak jól kontrollálták a mérkőzést. Míg az első felvonásban Astrashapkin, addig a másodikban a beálló Hadziomerovic okozott többször is nehéz perceket a viharsarkiaknak, aki pár perc leforgása alatt megnégyszerezte góljai számát (a 46. percben a negyediknél tartott). Ekkor még csak sejteni lehetett, hogy akár a pontszerzésébe is kerülhet Knezevic Marko újabb rontott büntetője. Egymás után ötször bizonyult eredményesnek a Csurgó és hét és fél perccel a vége előtt 29-22-nél már reménytelen helyzetbe került a találkozó nagy részében egyenrangú félként pályán lévő vendégalakulat. A végén mindkét oldalon pályára kerültek a fiatalok, az Orosházában NB I-es felnőtt mérkőzésen debütáló Bella Csaba még gólt is lőtt, ám ez csupán szépségtapaszt jelentett, a Csurgó az utolsó negyedórai sokkal határozottabb játékával otthon tartotta a pontokat.

Buday Dániel: — Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Teljes odaadást kértem a srácoktól, negyven percig jól is tartottuk magunkat. Egyéni hibákból elment az ellenfél és megnyerte a mérkőzést. Amit az elmúlt mérkőzésekből lehetett, azt kihoztuk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.