Elbuktuk a rangadót

eger_logoEger SBS Eszterházy — Orosházi FKSE-LINAMAR 32-25 (17-12)

K&H Liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Eger, 700 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Eger: STOCHL — Vancsics 2, I. Radojevic 1, Bajorhegyi 2, Kiss G., Petro 3, Antl 2. Cs.: Repóth (kapus), Szabó P. 4, DUTRA 7, PADLA 7 (2), Dobó 1, Lezák 3, Menyhárt. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Ferenczi 1, Buday 3 (2), Markoski 1, Milas 2, Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), Komporály 3, Oláh T. 1, Z. Radojevic 3, Döme, Tárkányi 2, Morva Z., Levy 3, Knezevic 4 (4). Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 12 (I. Radojevic és Dobó kizárva), ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 7/6
.

Az Orosháza tizenöt nap után játszott vasárnap újra bajnokit, és a Mezőkövesd után ismét egy alsóházi rangadót, a kilenc nappal korábban Gyöngyösön egy pontot elcsípő Eger otthonában.

Az orosháziaknál minden sérült és beteg visszatért a csapatba, így a csapatkapitány Németh László és az izraeli Nivo Levy is. Két egyforma képességű csapat kiegyenlített, szoros csatája zajlott az első játékrész nagy részében. Bár az OFKSE a 11. percben Buday értékesített hetesével vezetett utoljára, tapadt a Szabó Péter és Dutra vezérelte egri legénységre. A 23. percben történt a fordulat, amikor a 41 éves a Dunaferrt, a Celjét, a Montpelliert és a Löwent is megjárt Richard Stochl egyenesen megbabonázta Némethéket, sorra fogta ki a labdákat, csapata pedig öt góllal meglépett. A hazaiaknál Szabó és Dutra továbbra is elemében volt és Petrót is egyre többször találták meg a labdákkal. A hevesiek támadásban gyorsabbak, a befejezéseknél pontosabbak voltak és biztos előnnyel térhettek pihenőre.

FB_IMG_1480285169138

Fernando Dutra (9) elemében volt a találkozón (Fotó: Lénárt Márton)

A második félidőben sem volt átütőerő a látogatók játékában, állandósult a nagy különbség. Stochl kapuja nehezen bevehető vár maradt. A vendégeknél egyedül Levy játéka jelentett üde színfoltot, aki értékesítette a lehetőségeit. A végén már kilenc gólra is hízott az egri előny, az orosháziak mintha feladták volna a mérkőzést.

A 2. felvonásban hiába futott az eredmény után a zöld-sárga mezes vendég együttes, képtelen volt beérni a minden csapatrészében jobb hevesieket, ezzel pedig fontos pontok vesztek el.

Tóth Edmond: — A csapat komolyan vette a találkozót a jó erőkből álló orosházi csapat ellen. A jó kapus-, és a kimagasló lövő teljesítményünknek köszönhetjük a győzelmet.

Vladan Jordovic: — Elismerésem a hazai csapatnak a megérdemelt győzelemhez. Megpróbáltunk olyan mérkőzést játszani, amelyet elterveztünk. Az első félidőben néhány technikai hibát vétettünk, amit kihasználva a hazai csapat ötgólos előnyre tett szert és így a második félidőben nagyobb önbizalommal játszott. Lett volna esélyünk a szorosabb eredményre, de ziccereket hibáztunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.