Kifogott a Komló az OFKSE csapatán

levyOrosházi FKSE-LINAMAR – Sport36-Komló  24-26 (10-11)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 350 néző. Vezette: Bacs, Bóna. Orosháza: Herjeczki – Komporály, NÉMETH G. 5, Knezevic 3 (2), Markoski, Radojevic 2, Németh L. 2. Cs.: Miklós (kapus), Buday, Antal 4, LEVY 7, Ferenczi, Pásztor M. 1, Milas, Morva, Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Komló: Granic — Bujtár 1, Marcsek, MARKOVIC 5 (2), Trkulja 1, JERKOVIC 9, Szögi 3. Cs.: Selymes (kapus), Kékesi 2, SZÖLLŐSI BENCE 2, Nagy Z., Obradovic 1, Gebhardt 2, Sebestyén, Wéber, Sunajko. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Igazi négypontos rangadó várt az OFKSE fiaira szombat este, hiszen ugyanúgy 4 ponttal álltunk a tabellán, mint a Komló, akik felszálló ágban vannak.

A meccsen óriási hangpárbaj zajlott a két szurkolótábor között, köszönhetően annak a mintegy 30 komlói szurkolónak is, akik elutaztak csapatukkal.

A kezdő sípszó előtt (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

A kezdő sípszó előtt (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, mi az elején elhibáztunk néhány támadást, az 5. percben 1-3 állt az eredményjelzőn. Ezután keményebb lett a védelmünk, így a 10. percre ki is egyenlítettünk. Az egyenlítés után előnyt is sikerült megszerezni, a 15. percben 4-3 volt ide. Támadásban több jó figurát dolgoztunk ki és vittünk végig, mint az ellenfél. Azt, hogy nem tudtunk mégsem ellépni, az annak köszönhető, hogy bizony becsúsztak a hibák. Kevés volt a gól mindkét oldalon, köszönhetően a jó védelmeknek és kapusteljesítményeknek, a 20. percben is még csak 6-6 volt az állás. A mieink egyedül Jerkovic átlövései ellen nem találtak ellenszert, de végig fej fej mellett haladt a két csapat. A félidő végén is csak 1 gól volt a különbség, sajnos a Komló javára.

Az orosháziak egyik legjobbja, Niv Levy ugrik lövés előtt (Fotó: Palotás Rajmund)

Az orosháziak egyik legjobbja, Niv Levy ugrik lövés előtt (Fotó: Palotás Rajmund)

A szünet után vártuk a hasonló jó folytatást, de másként alakultak a dolgok. Az első támadásból emberhátrányba kerültünk, amit a vendégek jól ki is használtak, és mindjárt három gólos előny állt a táblán. Ezután két gyors hazai találat jött, a nagyszerűen játszó Levy és Németh László révén. Feljöttünk 1 gólra, de ismét jött az emberhátrány, és újra mínusz három lett. A ritka pillanatokban, amikor azonos létszámban játszottunk, óriási energiákat mozgattak meg a fiúk a felzárkózásért. A második félidő első 14 percéből nyolcat töltöttünk emberhátrányban.

A félidő felénél ismét megkezdtük a felzárkózást, a 41. és a 43. perc között 3 hazai gól született, a Komló nem talált be (17-18), ezért Klivinger Bálint időt is kért. Több támadásnál egyenlő létszámnál is lehoztuk a kapusunkat, és sikerült is egyenlíteni (45. perc 18-18.) Ebben az időszakban villogott leginkább az orosháziak izraeli lövője, Levy, aki több, élményszámba menő találattal vétette észre magát. Óriási izgalmak jellemezték a véghajrát. Látszott, hogy mindkét csapat győzni szeretne. Az utolsó percben is csak 1 góllal vezettek a vendégek, tehát élt a remény, hogy sikerül egyenlíteni, vagy akár nyerni. Sajnos az utolsó percben a végül 9 gólig jutó komlói Jerkovic passzívnál a “kígyótérről”, nagyon távolról is betalált, ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Az első negyedóra négy kiállítása és az utána következő zárkózás rengeteget vett ki a fiúkból, de összességében a kevesebbet hibázó csapat nyert.

Vladan Jordovics: – Tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz a mezőny egyik legtapasztaltabb csapata ellen, amely türelmesen játszott, mindig a passzív határig. Próbáltuk ledolgozni a hátrányunkat, de nem sikerült.

Kilvinger Bálint: – Beleadtunk mindent, próbáltunk csapatként küzdeni és ez meghozta az eredményt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.