Nem sikerült a bravúr

tatabanya_mkGrundfos Tatabánya KC — Orosházi FKSE-LINAMAR 27-14 (14-9)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, Tatabánya, 500 néző. V.: Medve, Tarnavölgyi. Tatabánya: Tóth M. 1 — Pásztor Á. 4, Leimeter 3, Sipos, Ilyés 3, Vranjes 1, Vujovic 4. Cs.: Deményi (kapus), Bozovic 3, Juhász, Harsányi 2, Nagy Sz., Szöllősi B. 3, Rosta, Dénes, Szöllősi Sz. 3. Vezetőedző: Vladan Matic. Orosháza: Herjeczki — Komporály 1, Németh G. 3 (1), Radojevic, Markoski 2, Levy 2, Németh L. Cs.: Miklós (kapus), Pásztor M., Knezevic, Antal 3, Milas 1, Oláh, Morva Z., Döme, Tárkányi 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 0 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 4/1.

A hazai csapat győzelemre készült, a vendégek mestere pedig méltó ellenfélnek ajánlkozott a meccs előtti nyilatkozatokban. Az orosháziak dolgát nehezítette, hogy ezen az estén nem számíthattak Buday és Ferenczi játékára.

A találkozó elején egy 3-0-ás rohammal indított a Tatabánya, de a vendégek hamar felvették a kesztyűt és a 28. percig jól tartották magukat, versenyben voltak ellenfelükkel, amiből most is kivette részét mások mellett Miklós Gergő, akinek mostanában nem lehet bűntetőből gólt lőni. A félidő hajrájában aztán érthetelen módon kapkodni kezdett az Orosháza, a hibákat kihasználva pedig két perc alatt háromszor volt eredményes a hazai gárda, így alakult ki a 14-9-es félidei eredmény.

Tárkányi utolsó percben lőtt gólja már csak szépségtapasz volt...

Tárkányi utolsó másodpercekben lőtt gólja már csak szépségtapasz volt…

Az első játékrész sikeres zárása beindította a tatabányai gépezetet, Harsányiék a második félidőben ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Az orosháziak nem tudták feltartóztatni a hazai rohamokat, támadásban pedig eléggé tehetetlennek bizonyulta a zöld-sárgák, amit a szünet után összesen lőtt öt (!) gól is jól jelez. A házigazdák magabiztosan szerezték meg a továbbjutást a jó első játékrészt produkáló, de a második félidőben gyengélkedő Orosházával szemben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.