Az utánpótlás érdekében be kellett vállalni az NB I-et

Az utánpótlás érdekében be kellett vállalnunk az NB I-et — indokolta a klubvezetés hétfői döntését Rajki István, az Orosházi Férfi Kézilabda SE elnöke, amely arról szólt, hogy vállalják az NB I-es indulást.

A Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága azután kérte fel az Orosházát, hogy a Ferencváros és a PLER egyesülése után felszabadult hely, s az indulásra felkért Vác anyagi fedezet híján nem vállalta a szereplést.

— A Táncsics Gimnázium sportosztályaiban közel ötven kézilabdásunk tanul. Zömüket az NB I/B-ben nem tudtunk volna versenyeztetni, és ezek a fiúk, akik a sportra, a kézilabdára tették fel az életüket, szép lassan eligazoltak volna, amellyel tulajdonképpen még a sportosztályok léte is veszélybe kerülne.

Az NB I-ben három korcsoportos együttes indítására van lehetőség, így nem dől romba a sok év alatt kialakított sportosztályok működése. Ez döntött, s az NB I-es indulással gyakorlatilag előremenekülünk.

NB I/B-s költségvetéssel — tesszük hozzá, mivel erre a félszezonra a fő támogató önkormányzat csupán 15 millió forintot tudott biztosítani.
— Egy biztató, hogy a társaságiadó-kedvezménnyel megkereshetjük azokat a cégeket, akik ilymódon esetleg segíthetnek bennünket.

S hogy kik alkothatják majd a keretet?
— Sok olyan játékosról tudok, akik más NB I-es csapatnál nem férnek be a legjobbak közé, ők még NB I/B-s fizetésért is örömmel vállalják az NB I-es játék lehetőségét — válaszolt Rajki István.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?