Elvitte a két pontot a Csurgó

14352507_1438503889498792_4550303565081418114_oOrosházi FKSE-Linamar—Csurgói KK 25—30 (15—18)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 350 néző. V.: Horváth P., Marton. Orosháza: Herjeczki — Komporály, Ferenczi, Milas 2, Radojevic 3, Antal 5, Németh L. 1. Cs.: Miklós (kapus), Németh G. 5, Knezevic, Buday 2, Markoski 1, Morva 1, Tárkányi, Pásztor M., LEVY 5. Edző: Vladan Jordovic. Csurgó: BARTUCZ — Hornyák P. 1, CAVOR 5, Hadziomerovic 2, Oslak 1, Mikita 3, Radjenovic 5 (3). Cs.: Jerebie 3, Gazdag 1, Halász 4, Hanusz, Varjú 1, ASTRASAPKIN 4 (1), Rodrigues, Pordán. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 4/4
.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 3—3. 11. p.: 5—7. 17. p.: 10—10. 21. p.: 12—15. 28. p.: 15—17. 37. p.: 16—21. 40. p.: 18—21. 44. p.: 20—22. 47. p.: 20—24. 51. p.: 21—27.

A Csurgó két, az Orosháza (ha nem számoljuk a magyar junior válogatott elleni mérkőzést) egy találkozón van túl az élvonalbeli bajnokságban. Sótonyi László fiai szoros meccsen maradtak alul a nem feltétlenül a legjobbjait szerepeltető Veszprém ellenében és hazai pályán mindössze egyetlen góllal verték meg a jó erőkből álló a váciakat.

Az orosháziak vereséggel rajtoltak, pedig sokáig jogos reményeket tápláltak a pontszerzésre a dobogóra sem esélytelen Balatonfüred otthonában. Sokan gondolták a mérkőzést megelőzően, hogy a zöld-sárgák most talán el is „kaphatják” az EHF-kupában vitézkedő vendégeiket.

IMAG2394

A csapatkapitányok és a játékvezetők

Harcosan és lendületesen kezdett az Orosháza, vezetett is az első percekben, de a villámgyors csurgóiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést és igyekeztek már ekkor ellépni vendéglátóiktól. A zöld-sárgák azonban időben eszméltek és a láthatóan nagyon akaró Antal Szabolcs találataival rövid időn belül kiegyenlítette a hátrányt. Jobbára a vendég piros mezesek birtokolták az előnyt, de az OFKSE újra és újra egalizált. 10-12-nél Vladan Jordovic időt kért, de a helyzet nem sokat változott. A Csurgó ellen nem fért bele a hibázás lehetősége, minden kósza, lassú labdára vércseként csaptak le a csurgói védők és már indították is a társakat, akik csak elvétve rontottak. Sótonyi László rengeteget variált a csapatán, alig húsz perc telt el, de már szinte minden emberét a pályára küldte. A Csurgó szinte az összes akcióját góllal fejezte be.

A hazaiak csak minden második, vagy harmadik támadása zárult sikeresen (Németh Gábor volt ekkor elemében), így pedig már a lépést is nehéz volt tartani a három, majd négy góllal is elhúzó látogatókkal. Egy kemény lövésnél fejbe találták az addig remeklő válogatott Bartucz kapust, akit pár percig ápolni kellett.

Ebben az időszakban valóban jelentős különbség volt a felek között. Az utolsó három percben két gólra megközelítette vendégét az OFKSE, de így is egy roppant nehéz második felvonás várt a csapatra.

dhfadh

Bartucz (16) ellen nem volt ellenszerük az orosházi támadóknak (Fotó: CSKK)

Milas átlövés gólja vezette fel a második felvonást, de a várt jó folytatás helyett a rendkívül erőszakos csurgóiak domináltak. A 35. percben mégis lehetősége nyílt a házigazdáknak a felzárkózásra, amikor a montenegrói Cavort és a fehérorosz Astrasapkint is kiállították. A máskor oly biztos kezű Knezevic azonban elhibázta a büntetőt és egy egész pályás lövés is elkerülte az üresen tátongó csurgói kaput, szóval a sanszot nem használta ki az Orosháza, míg Cavor kétszer is kifogott Herjeczkin.

16-21-nél Jordovic kikérte az idejét, majd Budayt küldte be irányítani. Az ötgólos mínusz — a pályára lépő, és rögtön betaláló, s ezzel első Orosházán meglőtt bajnoki gólját jegyző izraeli Levynek is köszönhetően — háromra csökkent, de újabb bosszantó bakik következtében visszaállt a korábbi helyzet.

Hullámzott a játék, az OFKSE újfent közelített és 20-22-nél Sótonyinak akadt mondanivalója játékosainak. Az áttörés mégis elmaradt, mert a nagy-nagy igyekezet újra és újra hibát szült. Bár még sok idő volt hátra, de Antalék játékában egyszerűen nem volt több.

Vladan Jordovic: – A Csurgó az elejétől kezdve kontrollálta a mérkőzést. Bartucz ellen nem találtuk meg az ellenszert, aki ellenünk mindig különleges inspirációval véd, elbizonytalanítva a játékosaimat.

Sótonyi László: – Örülök a két bajnoki pontnak, a támadójátékban tettünk egy lépést előre, de a Komló elleni mérkőzésig sokat kell még javulnunk

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.